Як отримати компенсацію, якщо ви надали прихисток переселенцям. Інструкція

10062 0
Сума компенсації за людину на добу становить 14,77 грн

Для громадян які прихистили у себе переселенців з інших областей України, уряд компенсує витрати на комунальні послуги. Такий сервіс вже запущено. Соціальна програма «Прихисток» Міністерства розвитку громад та територій розробили інструкцію щодо отримання цих коштів.

Для отримання компенсації потрібно зареєструватися на сайті «Прихисток», а переселенці можуть знайти на цьому ресурсі безкоштовне житло. Сума компенсації становить 14,77 грн за одну людину на добу або до 457 грн за людину у місяць. Відтак, кінцева сума залежатиме від кількості прийнятих переселенців та часу їх перебування.

Читайте також: Чи зможуть переселенці у Львові придбати житло на пільгових умовах і що для цього потрібно

Отож, як отримати компенсацію за комунальні послуги:

  • зареєструвати своє житло на сайті «Прихисток»;
  • не пізніше наступного після розміщення переселенців дня подати заяву до органів місцевого самоврядування;
  • до 5-го числа місяця власник житла має подавати заяву до органів місцевого самоврядування, де вказує кількість днів та кількість переселенців;
  • у день виселення переселенців або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку осіб;
  • компенсацію власник житла отримує до 20-го числа місяця.

 

Раніше Володимир Зеленський дав доручення розробити комплексну програму підтримки переселенців.

Також уряд виплачуватиме кожному переселенцю в Україні мінімальну грошову щомісячну допомогу в сумі 2 тисячі гривень. Виплати здійснюватимуть через Дію, на картку в банку. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!