Як отримати стипендію на навчання у Польщі?

4176 0
Національний Центр Культури у Варшаві оголошує конкурс на отримання піврічної стипендії у Польщі в межах стипендіальної програми Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща «Gaude Polonia». Вона призначена для молодих митців і перекладачів польської літератури з країн Центрально-Східної Європи.
Фото: cleverprocrastination.com

Фото: cleverprocrastination.com

Стипендіальна програма триватиме у Польщі з 1 лютого до 31 липня 2015 року. Відбір стипендіатів відбудеться шляхом конкурсу. Від кандидатів вимагається володіння польською мовою, щонайменше на початковому рівні. Заяви про участь у програмі прийматимуться до 15 жовтня 2014 року, повідомили tvoemisto.tv в Польському інституті в Києві.

Стипендії надаються в таких сферах:

1) кіно;

2) фотографія;

3) історія кінематографії і кінокритика, історія музики і музична критика, історія і критика мистецтва, театру;

4) реставрація творів мистецтва;

5) література / переклад;

6) музейна справа;

7) музика;

8) візуальне мистецтво;

9) театр.

Стипендіат отримує 3 500 злотих (три тисячі п`ятсот злотих) брутто щомісяця та 5 000 злотих (п`ять тисяч злотих) на придбання матеріалів і знарядь, необхідних для виконання Проекту стипендії (шляхом повернення сум витрат на основі фактур).

NCK гарантує стипендіатові допомогу з боку індивідуального куратора та проживання. Стипендії виплачуються на підставі двосторонньої угоди, підписаної між NCK і стипендіатом.

В конкурсі можуть брати участь фізичні особи, які:

1) займаються художньою творчістю, популяризацією культури і турботою про пам`ятки, які можуть представити власні видатні творчі досягнення у своїй галузі;

2) просять надати стипендію з метою реалізації визначеного Проекту стипендії, що матиме суттєву художню цінність;

3) є громадянами Білорусі, України та інших держав Центрально-Східної Європи;

4) які не старші 40 років, у виняткових випадках - не старші 45 років.

Заяви можна складати в Польському Інституті в Києві та безпосередньо в Національному Центрі Культури у Варшаві. Детальна інформація та формуляр анкети на отримання стипендії тут.

Читайте також: ТОП-5 стипендіальних програм на навчання за кордоном


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!