Як парки у Львові обробляють від кліщів. Фото, відео

1927 0
Загалом за день мають провести обробку 8 парків у Львові.
фото дар

фото дар'ї кучер

У Львові сьогодні, 10 травня, розпочали дезінфекцію львівських парків від кліщів. Зокрема, вже обробили територію «Високого замку», парку «700-річчя Львова» та «Замарстинівського». Загалом за день мають провести обробку 8 парків у Львові. Про акарицидну обробку, безпеку перебування у парках під час та після обробки під час стріму Tvoemisto.tv повідомив директор обласного комунального підприємства «Профілактична дезінфекція» Роман Добуш.

Обробку проводять препаратом «Ципертрин», що має спрямовану дію винятково на паразитів і не є шкідливим для людей та тварин. Він досить безпечний для людей і тварин у своїй концентрації – 5-відсотковий розчин входить до складу ошийників домашніх тварин від блох чи інших паразитів.

Читайте також: «Хвороба з тисячами облич». Як львів'янка бореться із укусом кліща

«Головна небезпека в тому, щоби під час розбризкування препарат не потрапив в дихальні шляхи людей. Зараз працівники проводять обробку в захисних костюмах та респіраторах. Вони працюють за 1- 1,5 метри від доріжок, де ходять люди», – каже він.

Роман Добуш застерігає, що в перші години, поки препарат не осяде, він дещо небезпечний для людини при прямому потрапляння в організм. Дія препарату триває 20-45 днів, тому працюють переважно навесні, коли кліщі інтенсивно розмножуються, та в кінці літа – на початку осені, коли вони готуються до сплячки.

«Нині гарна погода і препарат моментом всмоктується, до вечора, а на другий день можна сміливо гуляти в парку», – додає він.

Нагадаємо, що чим небезпечна хвороба Лайма і які вона має наслідки, читайте в історії модераторки групи у Фейсбуку «Лайм Україна» «Хвороба з тисячами облич». Повний перелік актуального графіку обробки парків Львова від кліщів читайте за посиланням

Ольга Коваль

Відео і фото Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!