Як передати дітям пристрасть до творчості. 5 порад для батьків

3034 0
За своєю природою усі діти допитливі. Допитливість, у свою чергу, проявляється у творчості. Дитяча креативність потребує делікатного ставлення, адже її дуже легко знищити правилами. Ні суворе ставлення, ні дозвіл робити, що завгодно, не сприятимуть творчому розвитку дитини.
фото: alphaspirit/Depositphotos

фото: alphaspirit/Depositphotos

Креативність — це вільне самовираження. Мати змогу проявляти себе — надзвичайне задоволення для малюків. Життєвий досвід дітей до п’яти років може значно покращити розвиток їхнього творчого потенціалу. Щоб зробити його успішним, краще ознайомитись із п’ятьма простими, але дієвими порадами, як розвинути у дітей любов до пізнання, пише портал Workingmother.com.

Читайте історії на ніч

Батьки сторіччями розповідали казки малюкам перед тим, як вони заснуть. Цікаві історії стимулюють уяву і відчуття дивовижності світу. Зрештою, діти, які з жагою слухали казки на ніч, потім охоче читають самостійно.

Святкуйте відкриття, які зробив малюк

Зростання — це безкінечна історія відкриттів. Гострі відчуття від перших кроків, задоволення крутити педалі велосипеда, перший день у школі. Усі вони можуть бути страшними або приємними — це залежить від того, як поводяться батьки.

Батьки, котрі розділяють дитячі хвилювання від кожного здобутку, стимулюють малечу радіти навчанню і чомусь новому.

Однак події життя — не єдина область, де діти здійснюють відкриття. Вони також роблять це через гру. Багато ігор — це репетиція дорослого життя. Пропонуючи дітям іграшки, які чомусь навчають, ви створюєте зв’язок між креативною грою та любов’ю до навчання.

Наприклад, набор з хімії розкриє дитині задоволення від гри з мікроскопом, конструктор навчить створювати нове і компонувати, пензлі та фарби розвиватимуть любов до малювання. Однак, коли дитина підросте, намагайтеся не перевантажити її позашкільними заняттями.

Будьте батьками, які надихають

Якщо хочете, щоб малюк став креативним, пристрасним до знань, мав відчуття повноти життя — станьте для нього прикладом. Якщо діти бачитимуть вас зацікавленим у вивченні нового, а не нудним всезнайкою, пристрасним до свого хобі, учасником хвилюючих проектів — вони матимуть враження, що життя сповнене радості від встановлення і досягнення цікавих цілей.

Заохочуйте дітей приймати власні рішення

Життя сповнене різних вибору, але якщо рішення приймають батьки одноосібно, діти не відчувають своїх повноважень. Коли ви пропонуєте якусь ідею, розкажіть малюкові про переваги та недоліки кожного варіанту розвитку подій.

У такий спосіб дитина навчиться вирішувати і досягати тих результатів, яких би хотілося. Дайте малюкам змогу приймати власні рішення, пояснюючи переваги і недоліки його.

 

Походи до національних парків, гір, у долини річок, до зоопарків чи екскурсії до культурних центрів мають суттєвий вплив на відчуття вдячності дитини до світу, який її оточує. Окрім того, розум малих щоразу отримує нове поживне середовище для роздумів, а світогляд розвивається.

Покажіть зв’язок жаги до знань, мети та успіху у житті

Діти, яких не заохочують до пошуків мети і цікавих речей у ранньому віці, дорослішають без визначених життєвих пріоритетів. Сама ідея мати пристрасть до чогось підігріватиме їхній інтерес і пошуки від початкової школи до університету.

Без розуміння власних інтересів, дитині важко буде обрати професію, визначитися у професійному житті. Коли інтереси малюків надто розфокусовані змалку, потім вони витрачають чимало часу на метушню і невизначеність.

Джерело: pravda.com.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!