Безготівкова оплата проїзду у Львові. Відповіді на найпоширеніші запитання

3381 0
У ЛКП «Львівавтодор» відповіли на питання пасажирів.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Цього тижня у Львові на трьох автобусних маршрутах запрацювала безготівкова оплата. У ЛКП «Львівавтодор» відповіли на найактуальніші питання, які можуть виникати у пасажирів при безготівковій оплаті за проїзд.

Джерело: пресслужба ЛМР

Чому гроші з рахунку списуються не одразу? 

Автоматизована системи оплати проїзду побудована на основі відкладеної авторизації. Тому інформація про списання коштів за проїзд приходить впродовж 1-2 днів. Це зроблено для швидкої посадки пасажирів у транспорт. Пасажири можуть отримувати сповіщення у застосунку про передавторизацію – на рахунку «заморожується» 1 гривня. Так система перевіряє, чи картка активна. Після зняття оплати за проїзд – ця 1 гривня повертається на рахунок.

Як переконатися, що оплата за проїзд успішна? 

Щоб переконатися в успішній оплаті проїзду, слід орієнтуватися на зелену відмітку на валідаторі та одинарний звуковий сигнал. Контролер перевіряє саме факт валідації, а не списання коштів із картки.

Читайте також:  Е-квиток по-вінницьки. Як у місті з 2020-го працює безготівкова оплата проїзду

Якщо випадково завалідувати банківську картку  повторно, чи спишуться кошти за ще один квиток? 

Ні, повторна валідація в межах кінцевих зупинок не призведе до стягнення додаткових коштів. При першій валідації на екрані валідатора відобразиться напис: «Вхід зареєстровано», а при повторній "випадковій" валідації – «Вхід уже зареєстровано». 

Якщо до валідатора піднести  гаманець з декількома банківськими картками, то кошти за проїзд буде знято з усіх карток?

Якщо у межах зчитувача буде більше, ніж одна безконтактна банківська картка, то валідатор відхиляє читання карток і на екрані з’являється червона відмітка та лунає подвійний звуковий сигнал. Списання з банківських карток відбувається лише у тому випадку, якщо підносити їх до валідатора по черзі. 

Чому можуть приходити смс-повідомлення від банку про списання коштів за поїздку, яка була давно?

Якщо на момент списання оплати проїзду на рахунку не було коштів, то повторні спроби списати кошти виконуються з певною періодичністю – 3, 5, 7, 14 днів тощо – залежно від банку.

Якщо оплатити за проїзд безготівково, чи повинен водій видати пасажиру квиток?

Ні. Водій видає квиток лише тим пасажирам, котрі оплачують готівкою. Підтвердженням факту безгтівкової оплати є передавторизація – коли на вашому рахунку «заморожується» 1 гривня.

Нагадаємо, що з понеділка, 5 червня, на трьох автобусних маршрутах у Львові запрацювала тестова безготівкова оплата. Для здійснення її контролю інспектори ЛКП «Львівавтодор» використовують переносні зчитувальні пристрої. Переглянути відео, як це працює можна тут.

Додамо, що на час тестування контролери проводитимуть роз’яснювальну роботу, щоб люди навчилися правильно валідувати проїзд, а водії – видавати квитки.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!