Політична реклама

Як "перекусити" з користю для здоров`я

1205 0
Коли доводиться працювати по 8-9 годин, планувати правильне харчування стає дуже важко. Дослідження показали, що перекус кожні чотири години допомагає поліпшити обмін речовин і підтримує високий рівень енергії.

Коли доводиться працювати по 8-9 годин, планувати правильне харчування стає дуже важко. Дослідження показали, що перекус кожні чотири години допомагає поліпшити обмін речовин і підтримує високий рівень енергії. Перед тим, як відправитися в їдальню, складіть план збалансованого і низькокалорійного харчування і заповніть свої ящики поживними закусками. У кожній з описаних нижче закусок всього 200 калорій, але вони допоможуть тобі впоратися з почуттям голоду на роботі, - радить "ВКурсе".

Хлібці з цільнозернового борошна і сир

Не витрачайте свої гроші на їжу з автоматів, замість цього краще приготуйте власний корисний ланч. Для вгамування голоду вибирайте хлібці з цільної пшениці і трохи сиру. Така поживна закуска містить всього 193 калорії і 2 грами клітковини. Комбінація з складних вуглеводів і білків допоможе Вам підтримувати в нормі рівень цукру в крові і відчувати себе ситним довше.

Фрукти

Перед тим, як вийти з дому, візьміть з собою яблуко, банан, грушу, виноград або будь-який інший фрукт. Якщо Ви будете міняти фрукти кожен день (а також в залежності від пори року), отримаєте велику кількість поживних речовин, клітковини. При цьому така закуска Вам ніколи не набридне. Одна порція фрукта, як правило, містить 70 калорій, тому Ви можете додати до нього стакан знежиреного молока (близько 90 калорій), щоб отримати ще й білок, кальцій і вітамін D. Таке поєднання білка і клітковини допоможе Вам уникнути неуважного переїдання.

Горіхи

Замість пачки чіпсів віддайте перевагу горішкам. Горіхи містять жири, потрібні для здоров‘я серця, але при цьому вони також містять багато калорій, так що виділіть собі порцію (приблизно 24 мигдалевих горіхів) і з’їдайте тільки їх, а не всю упаковку. Такі порції розкладіть по пакетах і покладіть їх у ящик і сумку, щоб завжди мати під рукою в тому випадку, якщо сильно зголоднієте. Мигдаль і інші горіхи є прекрасним джерелом вітаміну Е, кальцію, магнію, калію і також багаті білком і клітковиною.

Вівсяна каша швидкого приготування

Коли на роботі багато справ і часу на приготування закуски немає, просто поставте у мікрохвильовку каші швидкого приготування (всього 110 калорій) як швидкої і ситної їжі. Вибирайте просту вівсяну кашу, а начинку додавайте самі, щоб контролювати кількість цукру і калорій. Додайте до неї трохи родзинок, кориці і мускату. Така закуска підходить як і для сніданку, так і для перекусів, і при цьому допомагає знизити рівень холестерину і ризик серцевих захворювань.

Батончики з сухофруктів

Якщо Вам хочеться чого-небудь солодкого і корисного, вибирайте натуральні батончики з сухофруктів (якщо простих сухофруктів під рукою немає). Зазвичай вони не містять цукор і є гарним джерелом клітковини, а складаються з фініків, мигдалю, кешью і журавлини. Ці батончики багаті клітковиною, містять мало солі, але багато поживних речовин і всього 200 калорій на одну порцію.

Овочі

Замість жирних і солоних сендвічів в їдальні візьміть із собою свіжі овочі, такі як морква, селера й помідори-черрі. Так як в свіжих овочів багато води і клітковини, вони дуже швидко насичують. Якщо Ви не любите просто овочі, візьміть з собою низькокалорійний соус, щоб змочувати їх у нього.

Про те, як, за скільки часу та грошей у Львові можна замовити повноцінний обід в офіс - читайте на медіа-порталі "Твоє місто" згодом. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!