Як перевірити справжність довідки про медогляд онлайн. Інструкція

10823 0
Цей документ є обов’язким для працівників багатьох категорій, зокрема – закладів освіти та харчування.
Фото: rada.gov.ua

Фото: rada.gov.ua

Інформація про медичні професійні огляди українців зберігається в єдиній електронній системі. Отже, роботодавці можуть перевірити справжність наданої їм працівником довідки про медогляд онлайн.

«Це не лише впорядкує професійні медогляди, а й унеможливить використання підроблених довідок та санітарних книжок», – кажуть в МОЗ, на сайті якого можна знайти відповідний сервіс.

Читайте також: Щоб потім не кусати лікті. Коли і як слід проходити загальне обстеження організму

Для того, щоб перевірити справжність довідки, потрібно заповнити електронну форму за посиланням та отримати інформацію з Бази даних МОЗ. Послуга є безкоштовною. 

Професійний медогляд є обов’язковою умовою роботи водіїв, людей, які володіють зброєю, та декретованих осіб: вихователів, вчителів, викладачів, студентів, працівників громадського харчування, торгівлі тощо. 

Довідку-дублікат про пройдений медогляд користувач зможе одержати безоплатно.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!