Як перевірити якість вакцини від кору. Рекомендації МОЗ

3371 0
Перш за все, батькам радять перевіряти термоіндикатори на флаконі вакцини та у картці-індикаторі контролю холодового ланцюга.
фото: nashamama.com

фото: nashamama.com

Для того, щоб перевірити надійність вакцини від кору, батькам рекомендують використовувати термоіндикатори, які показують, чи був дотриманий оптимальний температурний режим під час транспортування вакцини. Про це йдеться у рекомендаціях на Facebook-сторінці в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

Згідно з повідомленням, термоіндекатори є на флаконі вакцини та у картці-індикаторі контролю холодового ланцюга. Термоіндикатор на флаконі має вигляд білого квадрату. Він демонструє, що під час зберігання вакцини не було підвищення температури.

Читайте також: Чи можна вберегтися від кору та що робити, коли хвороба таки прийшла

Термоіндикатор у картці зазначают сірою позначкою біля червоного вказівника ColdMark. Він показує, що вакцина не була заморожена. Якщо вони такого ж кольору, як на зображеннях, ваша вакцина в нормі. 

Нині в Україні використовують бельгійську вакцину КПК від кору, паротиту та краснухи Пріорікс, яку закуповують з допомогою UNICEF Ukraine. Якість вакцини підтверджена ВООЗ. Безпечність вакцини також контролюється під час її доставки до України, регіонів та ваших поліклінік.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!