Політична реклама

Як підготуватись до авіаперельоту та краще його перенести

4904 0
Незважаючи на зручність пересування по світу з допомогою авіації, цей вид транспорту є одним з найбільш стресових для організму. З цієї причини до авіаперельоту краще підготуватися заздалегідь. Варто запам‘ятати деякі правила і дотримуватися їх, щоб переліт пройшов без особливих проблем для вашого здоров’я і морального стану.


Отже, що ж рекомендують і не рекомендують робити під час перельоту?

Безпосередньо перед польотом намагайтеся не вживати газовані напої, за перепадів тиску у вас під час перельоту можуть з‘явитися досить неприємні відчуття.

У самому польоті намагайтеся пити якомога більше, бажано — кожні півгодини. Краще всього пити воду або соки з вітаміном С (грейпфрутовий, ананасовий, апельсиновий і т.п.). А ось каву і чай краще не вживати — вони не найкращим чином впливають на нервову систему і можуть посприяти розвитку тривожності, особливо у тих, хто боїться літати.

Також з-за сухого повітря в салоні літака краще зняти контактні лінзи, щоб уникнути неприємних відчуттів в очах (сухості і почервоніння), і надіти окуляри. Тому не забудьте взяти з собою контейнер для лінз.

Зніміть взуття. Можна навіть взяти з собою в ручну поклажу щільні шкарпетки, щоб не сидіти зовсім босоніж. Періодично крутіть ступнями, робіть собі масаж стопи. В бортових журналах деяких авіакомпаній навіть публікується список спеціальних вправ — не нехтуйте ними, візьміть на замітку. Щогодини бажано вставати з крісла і розминатися. Ногу на ногу теж класти не рекомендується — це може сприяти застою крові в області малого тазу.

Також для вашої зручності можна взяти з собою спеціальну подушку для перельоту, вона підтримає голову під час сну і створить додатковий комфорт в області шиї. З такою подушкою шия не втомлюється і практично не затікає.

Якщо є проблеми з судинами, краще перед перельотом проконсультуватися з лікарем. Можливо, вам запропонують взяти кардіо — або звичайний аспірин у відповідній дозі, він розріджує кров і допомагає легше перенести переліт.

Якщо під час зльоту і посадки закладає вуха запасіться смоктальними цукерками. Деякі авіакомпанії роздають їх пасажирам у літаку, але краще захопити цукерки з собою.
Також від неприємних відчуттів у вухах допомагає розкривати рот, як ніби ви позіхаєте.

Під час польоту можна випити невелику кількість сухого вина. Однак не зловживайте алкоголем — ви не знаєте, як може повести себе організм на висоті.

Перед перельотом бажано виспатися, це прибере зайву нервозність.

Постарайтеся не літати із застудою або закладеним носом. Відчуття під час зльоту і посадки — наче в голові вибухає, як мінімум, граната, і це може бути небезпечно для вас, якщо слабкі судини.

Ці поради допоможуть вам з мінімальною шкодою для здоров’я перенести авіапереліт і опинитися в пункті призначення не вичавленим як лимон, а повним сил і добре виглядати.

Доброго польоту і приємних подорожей!

Джерело: vkurse.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!