Як підготуватися до співбесіди. 6 порад

6569 0
На співбесіді, крім питань про досвід і навики, майже завжди можна почути серію більш загальних питань. Наприклад, у чому ваші сильні та слабкі сторони, чому ви вважаєте себе кращим кандидатом тощо. Зазвичай їх мета – зрозуміти вашу мотивацію, з'ясувати ваші амбіції, розібратися, які у вас переваги у порівнянні з іншими кандидатами. Ці питання, як правило, є типовими, проте варіацій таких питань може бути чимало. Якщо ви дійсно хочете проявити себе на співбесіді кращим чином, варто бути готовим відповісти на будь-який з варіантів. У цьому може допомогти невелика «домашня робота».
Фото: rabota.ua

Фото: rabota.ua

1. Напередодні знову прочитайте текст вакансії

Природно, коли ми відправляємо своє резюме, то уважно читаємо текст вакансії. Проте напередодні співбесіди буде непогано ще раз перечитати його. Так ви освіжите в пам'яті основні вимоги, ще раз проаналізуєте, якого кандидата шукає роботодавець і на чому варто зробити акцент у розмові з ним.

2. Перечитайте своє резюме

Між відправленням резюме і запрошенням на співбесіду може пройти час, і ви можете просто забути деякі деталі свого резюме. Щоб не розгубитися на співбесіді, варто ще раз переглянути відправлене резюме, а також перечитати супровідний лист.

3. Згадайте різноманітні успішні приклади

Щоб не бути голослівним, багато відповідей на співбесіді краще підкріплювати прикладами зі свого досвіду. Однак спрогнозувати, яким чином роботодавець буде розвивати вашу бесіду, складно. Можливо, він захоче уточнити якісь моменти, наприклад, попросить детальніше розповісти про ваші досягнення або про найважчі ситуації, які ви подолали з гідністю. Щоб бути готовим до такої розмови, варто заздалегідь пригадати якомога більше різноманітних успішних прикладів зі своєї кар'єри.

4. Прочитайте сайт і сторінки компанії в соцмережах

Сайт і сторінки компанії в соцмережах можуть дати уявлення як про безпосередню діяльність компанії (що, безумовно, стане в нагоді на співбесіді), так і про корпоративну культуру, цінності компанії, перспективи, які може дати компанія. Це допоможе відповісти на багато питань. Наприклад, на питання «чому ви хочете працювати у нас».

5. Статті та інтерв'ю про галузь

Якщо ви переходите в суміжну сферу і поки не орієнтуєтеся в ній, як риба у воді, почитайте останні новини та аналітичні матеріали про неї. Дуже корисним джерелом інформації можуть стати інтерв'ю з топ-менеджерами найбільших компаній в галузі. Так ви будете вільніше почувати себе на співбесіді.

6. Почитайте поради та статті про співбесіди

Публікації про успішні і помилкові тактики поведінки на співбесіді не тільки підкажуть вам, як вести себе в деяких ситуаціях, але і допоможуть впоратися з хвилюванням перед співбесідою. Адже так ви будете краще уявляти, чому роботодавець може ставити ті чи інші питання.

Джерело: rabota.ua

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!