Як планують реорганізувати рух на Шевченка – Єрошенка. Схема

5706 0
У «Львівавтодорі» розповіли деталі проекту реконструкції вулиці Шевченка, який наразі коригують.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

У межах реконструкції вулиці Шевченка на вулиці Єрошенка пропонують запровадити двосторонній рух, аби спростити об’їзд центру. Про це повідомили на сторінці ЛКП «Львівавтодор» у Facebook.

Читайте також: Як пропонують реорнганізувати рух на перехресті Шевченка – Левандівська – Залізнична. Схема

Зокрема, на перехресті вулиць Шевченка та Єрошенка встановлять світлофор для спрощення лівих поворотів та пріоритетного пропуску громадського транспорту. На під’їзді до вулиці Шевченка вулицю Єрошенка пропонують розширити до трьох повноцінних смуг руху.

Читайте також: Як зміниться вулиця Богдана Хмельницького після реконструкції. Схема

На Шевченка запланували чотири смуги руху, а на під'їзді до Єрошенка – три смуги в напрямку центру (крайня права) і одну – від центру. Середня смуга слугуватиме для повороту на Єрошенка, а ліва – для громадського транспорту, який їхатиме без конфлікту з потоком авто, що повертають.

Біля перехрестя з вулицею Залізничною, на початку майбутньої розв'язки, одну спільну смугу в напрямку Рясного розділять на дві: одна для громадського транспорту, що рухається прямо, а друга – для іншого транспорту. Смуги громадського транспорту поза межами перехресть відділятимуть від інших смуг фізичними делінеаторами. Заїзди на другорядні вулиці виконуватимуть із підвищенням проїзної частини до рівня тротуару.

У просторі між деревами облаштують кишені для паркування. У обох напрямках вулиці також запланували прокласти велодоріжки з відповідними переїздами.

Читайте також: У Львові погодили будівництво нової вулиці на Левандівці. Схема

Нагадаємо, цього року у Львові планують розпочати реконструкцію вулиці Шевченка від Хорватської до Залізничної. У Бюджеті розвитку на 2019 рік на ці роботи заклали 20 млн гривень. Проект розробили у 2013 році. Тоді ЛКП «Львівавтодор» замовив проект у ТзОВ «Трамдорпроект», співвласником якого є Валерій Чернишов. Його ж фірма проектувала реконструкцію вулиці Личаківської. 

Крім реорганізації руху та благоустрою, реконструкція передбачає й заміну комунікацій. Частково кошти на ці роботи виділив ЄІБ. 

Вікторія Ейсмунт

Схема ЛКП «Львівавтодор»

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!