Як планують розвивати Моршин та що буде зі світлом і погодою на Старий Новий рік. Підсумки доби

1317 0
Нині 14 січня та 325 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Znaj.ua

Фото: Znaj.ua

Ситуація на фронті: Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що бої за Соледар Донецької області тривають, незважаючи на заяву Міноборони росії про нібито захоплення міста.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що навесні Україні слід готуватися до нового наступу росіян з районів, які вона вже окупувала на півдні і сході. Україні, тим часом, потрібен час для перегрупування та переозброєння, поки вона чекає на постачання західної зброї.

За оцінками воєнної розвідки України, росія намагається створити двомільйонну армію. Під час першої хвилі мобілізації до зс рф призвали 300 тисяч осіб. Розвідка не виключає, що керівництво росії найближчими днями оголосить про чергову хвилю мобілізації. До збройних сил російської федерації потраплять ще 500 тисяч росіян, що дозволить країні-терористу створити стратегічні резерви.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Площанку, Білогорівку і Червонопопівку Луганської області та Роздолівку, Сіль, Красну Гору, Бахмут, Кліщіївку, Водяне, Кремінну, Побєду, Майорськ, Мар’їнку та Велику Новосілку – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних і артилерійських військ завдали 17 ударів по районах зосередження окупантів. Також уражено 2 пункти управління, зенітний ракетний комплекс, 3 склади боєприпасів, а також 2 інших важливих об’єкти противника.

На цю ж тему: У КМВА закликають не сприймати військові навчання в білорусі як пряму загрозу нового наступу на Київ. Навчання почнуться наступного тижня.

Акцент дня: Цілюща вода. Як Моршин намагається зберегти свої джерела. Кабмін схвалив подання до Верховної Ради законопроєкту, який оголошує курортом державного значення території міста Моршина, а також Моршинського та Нинівського родовищ мінеральних лікувальних розсолів. Остаточне рішення за Радою.

Tvoemisto.tv побувало в Моршині, щоби розповісти, як тут живеться зараз та як планують розвивати містечко, в якому раніше полюбляли відпочивати й оздоровлюватися росіяни.

«Тут є «золота» моршинська ропа, по яку приїжджало пів світу і яка чистить увесь організм: печінку – від шлаків, жовчевий міхур – від застою жовчі, а ще нормалізує травлення, має потужний жовчогінний ефект, лікує панкреатит і є профілактикою діабету II типу», – пояснює головна лікарка одного із найстаріших санаторіїв у Моршині «Мармуровий палац» Валентина Майдан. Вона працює тут понад 18 років.

Ключові події:

1. Тараса Козака зі Львівщини та ще кількох депутатів позбавили мандатів. Також депутатські повноваження втратили Віктор Медведчук, Андрій Деркач та Ренат Кузьмін;

2. Ситуація зі світлом може покращитися на вихідні, – «Укренерго». Станом на п’ятницю споживання електроенергії залишалося на рівні четверга. Відповідно зберігається дефіцит потужності в енергосистемі. «Водночас вже на вихідні очікується поступове потепління по всій Україні, внаслідок чого прогнозується зменшення споживання», – йдеться у повідомленні компанії.

Читайте також: Який ліміт споживання електроенергії на Львівщині і що буде, якщо його не дотриматися. Якщо у певній області споживання перевищить дозволений ліміт, НЕК «Укренерго» впроваджує аварійні відключення для збереження цілісності енергосистеми. У такому випадку багато споживачів залишаються без електроенергії на тривалий час без попередження.

А також: Через займання в генераторі ледь не згорів житловий будинок на Львівщині. Власники приватного господарства встановили генератор майже впритул до свого помешкання;

3. На будівництві моста у Східниці привласнили майже 9 млн грн. За даними слідства, директор підприємства привласнив 8,7 млн грн. Після цього, для легалізаціїї цих коштів, він перерахував незаконно одержані гроші на свій приватний рахунок;

4. Львівщина отримала спеціальну вакцину для щеплення дітей від Covid-19. Як уточнила у коментарі Tvoemisto.tv головна епідеміологиня Львівщини Наталія Іванченко, область отримала 3 тисячі доз цієї вакцини. Інтервал введення між першою та другою дозою – мінімум 21 день.

На цю ж тему: У 10-річного хлопчика зі Львівщини виявили аутоімунний енцефаліт після коронавірусу. Хвороба прикула його до ліжка, тож тепер, після лікування, Назар проходить реабілітацію і повертає навички ходити, стояти й сидіти;

5. Львівську галерею мистецтв визнали найкращою у сфері реставрації пам’яток. Відтак, установа отримає премію імені професора Гейштора – одного з головних відновлювачів Королівського палацу у Варшаві після того, як його зруйнували нацисти.

Погода у Львові: Якою буде погода у Львові на Старий Новий рік. Прогноз синоптиків. У суботу, 14 січня, на Старий Новий рік прогнозується дощ та мокрий сніг. Температура вночі – від 0 до 2° тепла, вдень 4 – 6°. 15 січня у Львові – хмарна погода з проясненнями. Вночі та вранці на окремих ділянках доріг ожеледиця. Температура вночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень від 2 до 7°. 16 січня вночі помірний, вдень невеликий дощ та мокрий сніг. Температура вночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень 0 – 5°. 17 січня – мокрий сніг та дощ. Температура вночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень 0 – 5°.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!