Як планують відновити кінотеатр імені Богдана Хмельницького у Львові

4349 1
У будівлі планують розташувати мульфункційний хол для кіно та фото- й відеопродакшн.
Фото: Роман Старецький / Фейсбук

Фото: Роман Старецький / Фейсбук

У Львові готують інвестиційний проєкт на відновлення колишнього кінотеатру на вулиці Богдана Хмельницького, 11. Як розповів під час його презентації заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, відновлення коштуватиме місту дуже дорого, тому для цього шукають інвестора.

Читайте також: Кінотеатр «Львів» передали Палацу мистецтв

Кінотеатр тут функціонував від 1913 року. Тепер приміщення 3-поверхової будівлі перебувають у занедбаному стані, а всередині збереглося панно радянського періоду.

«Інвестиційний проект є тим інструментом, який дозволяє залучити приватні інвестиції для вирішення муніципальних проблем», – каже в. о. керівника управління інвестицій ЛМР Роман Старецький.

Інвестиційний проєкт мають погодити на сесії ЛМР, після чого й оголосять конкурс. Проєкт складається з двох компонентів: реставрації фасадів та реставрації будівель усередині. Зокрема на першому поверсі пропонують розмістити невеликий кінотеатр на 40 глядачів, фойє з шоурумом, фудзону, коворкінг, вбиральні та мультифункційний хол.

На верхніх поверхах пропонують облаштувати фото- та відеостудію. Сума інвестицій має сягати щонайменше 20 млн грн. Інвестор отримає будинок у оренду на 30 років. Повністю відреставрувати будинок хочуть за три роки.

Читайте також: Музей гідності у Львові облаштують на місці колишнього кінотеатру «Дзвін»

«Цей кінотеатр розташований у двох будинках: на Хмельницького, 11 та Хмельницького, 5. Їх будували приблизно в один період і вони обоє в кепському стані», – розповіла керівниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

За її словами, у будинку №11 живуть люди, але в ньому аварійний дах, тож управління розробило проєктно-кошторисну документацію на виведення його з аварійного стану.

Читайте також: Не тут і не так. Чому меморіал Небесній Сотні не варто встановлювати на площі Довженка

Сам будинок звели у 1912 році за проєктом Міхала Уляма на замовлення власника Соломона Рогатина на місці попереднього триповерхового будинку. На перших поверхах були пивниці, а вище – квартири, які здавали в оренду.

Будинок №5 звели у 1912-1913 роках як прибутковий будинок у стилі модерн. На перших поверхах були магазини і пивниці, а на других – квартири.

Вікторія Ейсмунт

Читайте також:
3 Жовтня, 2019 10:42
L. Так люблю "Твоє Місто", шо "бракує ми слів", бо для львівців, шо їхнє місто, шо мова, шо шанобливе ставлення до культури -- то таке, швидкоминальне.
Ітогі подвєдьом, як казав класик:
* "відеопродакшн" замість "відеовиробництво", "шоурум" замість "виставкова зала", "фудзона", "коворкінг", але чомусь "вбиральні";
* Андрійко Москаленко у якості заступника міського коголови (коголови, Карл!) і який бідкається, шо "дуже дорого", але шось не бідкається, шо нікому не потрібний крім самих депутатів ремонт зали ЛМР коштує ненабагато дешевше, хоча й вдвічі менше;
* Онищенко, як завжди, демонструє непритаманну жіночому єству імпотенцію, коли місто кладе болт на історичні будівлі;
* приміщення 3-поверхової будівлі, хоча на фото прекрасно видно, шо там 4+1 і 5+1;
* я майже певен, коли кажуть про реставрацію, то це означає встановлення модних панорамних вікон на першому поверсі під видом реставрації;
* вишенька на пляцку: "антрИсоль", "продакшИн" -- пишіть тоді вже "дИпутати", і "кінотИатр", не встидайтИсІ.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!