Як планують змінити перехрестя Сахарова – Вітовського. Схеми руху

14684 6
У «Львівавтодорі» напрацювали два варіанти реконструкції перехрестя.
фото: Твоє місто

фото: Твоє місто

Цього року у Львові планують розробити проект реконструкції перехрестя Сахарова – Вітовського. У ЛКП «Львівавтодор» напрацювали варіанти реконструкції, які пропонують до обговорення мешканців.

Читайте також: То хто на головній? Як проїхати перехрестя вулиць Сахарова та Вітовського. Відео

Перехрестя вулиць Сахарова, Вітовського, Коперника, Нечуя-Левицького, Героїв Майдану та Лук’яновича є одним із найскладніших для проїзду транспорту та пішоходів, проте не відзначається підвищеним рівнем аварійності.

На частині напрямків люди перебігають вулицю поза пішохідним переходом, оскільки об’хід є довгим і подекуди незручним. Також на перехресті відсуня якісна велоінфраструктура. Через це перехрестя проходить автобусні маршрути №9, 21, 24, 42, 43, 45, 48, 114 та трамвайні 1,3,4,9. Після коригування трамвайної мережі тут проходитимуть маршрути №3, 4, 5, 9, а частота їх руху ще зросте.

Недоліком наявної організації перехрестя є неможливість організувати рух трамваїв у необхідних місту напрямках: з Княгині Ольги в сторону Вокзалу (виїзд з депо на Городоцькій до Аквапарку проіснував кілька років після запуску лінії на Княгині Ольги) та по Коперника в центр (ця лінія існувала до 1980-х років як виїзд з депо в напрямку центру).

Читайте також: Як пропонують реорганізувати рух на площі Франка. 4 варіанти

Перший варіант реконструкції, передбачений детальним планом, перехрестя передбачає лівосторонній рух на вулиці Героїв Майдану на під’їзді до перехрестя, що має спростити світлофорне регулювання та підвищити пропускну здатність перехрестя загалом.

Трамвайні зупинки в напрямку Вітовського та в напрямку Коперника розділили окремо. Для авто пропонують прямий заїзд до центру по Коперника, але лише одна смуга на виїзд з центру.

У другому варіанті передбачили реконструкцію з незначними змінами та більш класичною організацією руху на Героїв Майдану. Зупинка трамваїв у напрямку Коперніка і Вітовського – спільна для всіх маршрутів. Виїзд з центру по Коперника для авто прямий, а заїзд – ускладнений. 

Читайте також: У Львові підписали інвестиційний договір про реконструкцію трамвайного депо під креативний простір

Обидві проектні пропозиції передбачають прокладання трамвайних колій на Коперніка та уможливлення повороту трамвая з Сахарова на Київську.

Читайте також: У Львові визначили, хто проектуватиме вулицю Бандери

Крім цього, обговорюється можливість руху автобусів по Сахарова на естакаді разом із трамваями та спільними зупинками. Це може дозволити автобусам під час заторів економити до 10 хвилин при проїзді Сахарова від Горбачевського до Вітовського. Спільні трамвайно-автобусні зупинки можна облаштувати і без повного перекидання маршрутів автобусів на естакаду.

Схеми ЛКП «Львівавтодор»

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 


Читайте також:
5 Січня, 2020 16:22
Василь Панове проектувальники, не робіть пішохідних переходів на самих границях перехресть! Це ускладнює в'їзд- виїзд, створює затори як на самому перехресті, так і за його межами. Приклад: коло Наукова- Кульпарківська. Перехід треба робити метрів за 20-40 від границь ( початку закруглень) перехрещуваних проїзних частин. Тоді і пішоходи будуть у безпеці, і водії не будуть вас згадувати із матюками.
15 Травня, 2019 19:23
Максим залиште трамвайну колію для заїзду туристичного трамваю в ангар депо!
26 Квітня, 2019 19:40
John White Кільце однозначно!!! Це саме мудре рішення на даному перехресті.
Всі кричать про Європу, а ви поїдьте і гляньте, як там влаштовані розв'язки, грамотно.
Але і люди там цивілізовані, а наше бидло, все рівно буде підрізати один одного і створювати аварійні ситуації... Свої мозги в першу чергу перепрограмувати треба
24 Квітня, 2019 08:53
666 ... можна закрити лівий поворот з Коперніка на Вітосвького , а пускати бажаючих повернути по Грабовського ... саме ця категорія на цьому перехресті створює найбільше конфліктних ситуацій ... але ж вул.Грабовського -- то конкретна "вулиця" ...
24 Квітня, 2019 03:28
Юрій Ні одна, ні друга схеми на перехресті вул.Сахарова Вітовського не добра, потрібно зробити кільце, рух по колу, як трамваїв, так і автомобілів.
23 Квітня, 2019 16:50
666 ... якийсь куй куйні на куй накуячив... а якийсь куй тую куйню раскуячитиватиме на куй ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!