Як споживати воду ощадливо. Поради

4412 0
Національна комісія з держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг склала перелік порад, як економно використовувати воду в приміщеннях.
фото: eveningkiev.com

фото: eveningkiev.com

У Національній комісії з держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг розповіли про ефективні способи зниження обсягів споживання холодної та гарячої води в житловому приміщенні. Про це повідомляє domik.ua.

Однією з основних причин надмірної витрати води фахівці НКРЕКП називають несправну сантехніку:

  • якщо з крана капає вода, витрачається 24 літри на добу або 720 літрів в місяць;
  • якщо тече з крана – перевитрата 144 літри на добу або 4000 літрів в місяць;
  • якщо тече з зливного бачка – втрати води до 2000 літрів на добу або 60000 літрів в місяць.

 

Читайте також: Як створити ОСББ та як правильно його розвивати. Поради

Поради від НКРЕКП, як знизити обсяг споживання води:

  • Ліквідувати витік води з крана. Щоб його усунути, слід замінити стару сантехніку новою з металокерамічними елементами. Використання якісних розпилювачів на змішувачах і душових установках дозволить знизити обсяги споживання води.
  • Усунути витік в санвузлі. Для цього необхідно виконувати регулярні профілактичні заходи. Причиною витоків служить наліт на клапані та гнізді, тому необхідно періодично чистити зливний бачок, промивати клапан і видаляти наліт.
  • Відмовитися від прийняття ванни та користуватися душем. Економія води складе понад 100 літрів за один раз.
  • Використовувати невелику кількість води при чищенні зубів. Якщо при чищенні зубів безперервно тече вода, то її витрата дорівнює втратам при несправності зливного бачка. Щоб знизити обсяги споживання води необхідно набирати воду в стакан.
  • Знизити обсяги води при пранні, не наповнюючи водою ванну повністю. Використовувати пральну машину рекомендують при повній її завантаженості.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!