Як побороти авітаміноз. 5 порад

5161 0
Зачасту весна зустрічає нас не лише співом птахів та підсніжниками, але і слабкістю, сонливістю та постійною втомою. Все це – симптоми авітамінозу, який найчастіше загострюється саме в кінці лютого – на початку березня. Ми пропонуємо 5 порад, які допоможуть вам швидко розпрощатись із зимою й зустріти весну із гарним настроєм та запасом сил.
фото: nadlanu.com

фото: nadlanu.com

1.Вітамінам – «так»! Чаю та каві – «ні»!

Особливо наш організм навесні потребує вітамінів С, Р і В9, оскільки в зимових продуктах їх практично немає. Їх брак знижує імунітет, підвищує стомлюваність, порушує окисно-відновні процеси в організмі. Тому варото насамперед до щоденного меню додати пророщені зерна пшениці, гірчиці, гречки (їх можна додавати в салати), волоські горіхи і відвар шипшини. Заморожені з літа ягоди та овочі - теж варіант. Завдяки глибокому заморожуванню в них залишається до 80% корисностей. Врахуйте, що кава і чай заважають засвоєнню вітаміну С. Тому частину свого кавово-чайного раціону замініть м'ятним або ромашковим чаєм. Або пийте підбадьорливі напої не раніше ніж через годину після їжі.

2.Спорт - як панацея від усіх болячок.

Навіть якщо ви не полюбляєте спортзалів, то весна – вагома причина вдягати кросівки і виходити на пробіжку. Заняття на свіжому повітрі стимулюють збагачення організму киснем, що допомагає прийти у форму після зими. Також навіть найменші активності на вулиці є хорошою активізацією імунітету.

3.Активізація необхідних біологічних точок.

На нашому тілі є ряд точок, стимулюючи які, можна мобілізувати і зміцнити імунну систему. Найбільше їх – на руках. Професіонали найчастіше впливають на них акупунктурою. У домашніх умовах для цього можна використовувати насіння пекучого перцю. Варто накласти по зернятку на точки обох рук і закріпити паперовим пластиром. Це важливо, оскільки насіння - живе «істота» і повинна «дихати». Залиште аплікацію на ніч. Через 7-12 сеансів ви відчуєте прилив сил.

4.Правилний раціон.

Окрім посиленого курсу «На фрукти та овочі», які є багатими на вітаміни, варто не забувати і про інші корисні продукти харчування. У передвесняний період треба вживти багато кисло-молочних продуктів, мяса та іншої їжі, яка містить багато заліза. Також потрібно вживати багато рідини. Окрім різноманітних фрешів, будуть корисними й трав’яні чаї.

5. Психологічна рівновага.

Хороший настрій точно не стане на заваді вашій бототьбі із авітамінозом. Адже у хорошому гуморі і спортом займатись приємніше, і салат мультивітамінний виходить смачнішим, якщо готувати його із посмішкою. Тому гоніть від себе погані думки і налаштуйтесь зустічати весну.

За матеріалами ykrnews.com, vsim.ua, shukaly.in.ua.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!