Як почати власну справу, обрати працівників і систему оподаткування? Поради

2485 0
Починаючи власну справу, важливо навчитись правильно спілкуватись, підібрати хороших та відповідальних працівників, а також розібратись з системами та нюансами оподаткування. Про все це і значно більше розкажуть 16 успішних підприємців та експертів під час навчального бізнес-вікенду «Власна справа. Початок».

Як знайти відповідного працівника до посади в компанії розповідає власник тренінгової та консалтингової компанії Rabbit Hole Алла Заяць. Вона наголошує, якщо працівник не відповідає своїй посаді та компанії у якій працює, з’являється підвищений рівень демотивованості у всього персоналу. Щоб знайти відповідних працівників:

  1. Почніть з себе. Візьміть аркуш паперу і розділіть його на три частини. У першій – напишіть  свої сильні сторони. У другій – зони розвитку. У третій – неприпустимі риси. Це дозволить зрозуміти, яких людей слід шукати і які люди вам у компанії не потрібні.
  2. Зробіть опис посад і обов’язків, які люди будуть виконувати. Розділивши аркуш на три частини, у першій зробіть опис обов'язків, у другій – корпоративні цінності, у третій – питання, які на співбесіді визначать, чи людина відповідає поставленим цілям і завданням.
  3. Якнайшвидше займіться пошуками професійного HR-менеджера, який робитиме це за вас. 

Представники малого бізнесу часто запитують, як правильно обрати систему оподаткування і платити податки. Власник компанії «Західна консалтингова група», адвокат, практикуючий юрист Олексій Яновський наголошує, що людям, які тільки починають власну справу не варто ускладнювати собі життя.

  1. В Україні існує загальна і спрощена системи оподаткування. Спрощена – це перший клас. Тут немає нічого складного. В ній передбачено чотири групи оподаткування.
  2. Найчастіше обирають другу або третю групи оподаткування. Різниця між ними в тому, що у другій групі підприємець сплачує єдиний податок максимальна сума якого становить на даний час 243 гривні 60 копійок на місяць. А на третій групі – 5% від отриманого доходу.
  3. Якщо припустити, що обидва підприємці за рік заробили мільйон, то сума сплачених ними податків суттєво відрізнятиметься. 

Інформація, яка йде від промовця складається з двох частин – невербального і вербального повідомлення. Власник школи ораторського мистецтва «Агрус» Ірина Снітинська розповідає, у нас є низка каналів сприйняття, якими збираємо інформацію зі світу. Насамперед, працюють очі, потім вуха, а аж потім – розум.

Читайте також: Як почати власну справу, виділитись і збільшити продажі? Поради

Ще один важливий параметр – конгруентність – щирість, важливість, натуральність. Та людина, котрій ми віримо є конгруентною. Що впливає на конгруентність? Коли слова відповідають тому, що говорить тіло, коли показники голосу відповідають словам, коли її зовнішній вигляд дорівнює її заявленій соціальній ролі. 

 

Детальніше про нюанси підбору персоналу, просто про податки для малого бізнесу та секрети успіху в ораторському мистецтві ви можете дізнатись під час навчального бізнес-вікенду ВЛАСНА СПРАВА. ПОЧАТОК. Це – унікальна навчальна програма для тих, хто хоче розпочати власний бізнес з «нуля» та з мінімальними вкладеннями. Практичні знання від 16 успішних українських підприємців та експертів з маркетингу, менеджменту, продажів, права, податків. 

Коли: 20-21 грудня 2014р.

Де: Український Католицький Університет, вул. Хуторівка, 35а.

Як зареєструватись: на сайті


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!