Як почати власну справу, виділитись і збільшити продажі? Поради

7492 0
Ви давно мріяли розпочати свій бізнес, однак не знаєте з чого почати? Слова «маркетинг» та «менеджмент» викликають у вас острах, а думки про тонкощі законодавства та податків – паніку? Про все це і значно більше розкажуть 16 успішних підприємців та експертів під час навчального бізнес-вікенду «Власна справа. Початок».

Що потрібно, аби успішно розпочати власну справу розповідає Євген Крамаренко, власник та керівник компанії «Перша Універсальна Склонарізка».

«Розпочати власну справу – це кинути виклик усьому, що тебе оточує. Для того, щоб її розпочати потрібна рішучість. Вона береться з вашої внутрішньої впевненості та кола однодумців. Знайдіть тих, хто буде вас підтримувати. Якщо ви не поміняєте своє оточення, вас далі оточуватимуть люди, які говоритимуть, що нічого не вийде, в цій країні корупція і це неможливо», – переконаний Євген Крамаренко.

Відтак він радить:

1. Якщо плануєте розпочати власну справу, розпочинайте її сьогодні. Не відкладайте на потім. Візьміть і сьогодні складіть свій маленький бізнес-план. Визначте: чим хочете займатись? працюватимете самостійно чи з кимсь?

2. Випишіть початкову маленьку суму інвестиції. Нехай це буде 3000 чи 5000 гривень. Ви зможете завжди їх дістати.

3. Почніть з маленького – виберіть свою нішу в бізнесі. Не намагайся бути супермаркетом. Вам потрібно зосередитись на тому, щоб зрозуміти, хто ваш клієнт. Оберіть одну галузь, а вже потім підключайте додаткові товари на послуги.

Як молодій компанії виділитися серед конкурентів радить директор з маркетингу та реклами компанії «Флюгер Пласт» Ольга Лущик.

«Варто розуміти, як думає наш клієнт. Уявіть собі ножиці – завдяки взаємодії двох лез ми можемо вирізати фігуру будь-якого розміру. Так само мислення, але лезами будуть очікування і те, що клієнт фактично бачить довкола себе. В той момент, коли очікування збігаються з тим, що бачить клієнт, увага відсікається. Відтак, клієнт відсікає все, що є інформаційним шумом, все, що його не стосується і все, що ви хочете до нього донести проходить повз. Ваше завдання – робити так, щоб вас таким чином не відсікли», – вважає Ольга Лущик.

На її думку, є дві стратегії. По-перше, змінити очікування клієнта, але це довго, складно і дорого. А, по-друге придумати щось таке, що не дасть лезам з’єднатися, якусь солоденьку фішку, що не дасть клієнтові виключитися або включить його. Відтак, створюючи фішки вона наголошує на трьох важливих моментах:

1. Власний досвід. Виділіть один день, пройдіться по місту і зверніть увагу на те, що включає вашу увагу, що запам’яталось вам.

2. З’ясуйте очікування клієнтів. Для цього пройдіться по конкурентах, порівняйте продукти, сервіс. Ваше завдання – побачити що у них є спільного і зрозуміти, до чого ваш клієнт вже звик.

3. Генерування. Виділіть кілька годин і придумайте 10 фішок, які будуть притаманні тільки вам і принципово відрізнятимуть вас від конкурентів.

Як побудувати продажі в своєму бізнесі і вивести його на новий рівень радить один з найбільш затребуваних в Західній Україні експерт з продажів, засновник компанії «Тренінги і Консалтинг» Володимир Горак.

Він пропонує простий алгоритм з п’яти кроків:

1. Визначте нішу та цільову аудиторію, до якої ви звертаєтесь, а також проблеми, очікування, цінність продукту для цільової аудиторії – чим краще ви виконаєте цю роботу, тим менше коштів витратите на наступних етапах. Головне, подивитись на свій бізнес очима клієнта.

2. Дайте спробувати свій продукт чи послугу цільовій аудиторії.

3. Запропонуйте унікальне рішення для свого клієнта. Це повинна бути дуже вузька пропозиція.

4. Нагадуйте про себе. Коли клієнт скористався вашими послугами, він повинен залишити контакти. Відтак, нагадуйте йому про себе – створюйте цінну інформацію, але не робіть це нав’язливо і обов’язково робіть це, додаючи бонусом – цінність.

5. Прикладіть максимум зусиль до лояльних клієнтів, в яких ви бачите перспективу до співпраці. Саме туди прикладайте 80% зусиль, а решта – на залучення нових клієнтів.

 

Детальніше про те, як розпочати свою власну справу, як згенерувати фішки, включити увагу клієнта і збільшити свої продажі ви можете дізнатись під час навчального бізнес-вікенду ВЛАСНА СПРАВА. ПОЧАТОК. Це – унікальна навчальна програма для тих, хто хоче розпочати власний бізнес з «нуля» та з мінімальними вкладеннями. Практичні знання від 16 успішних українських підприємців та експертів з маркетингу, менеджменту, продажів, права, податків. 

Коли: 20-21 грудня 2014р.

Де: Український Католицький Університет, вул. Хуторівка, 35а.

Як зареєструватись: на сайті


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!