На правах реклами

Як змінювати місто, почавши з маленьких справ. Історія львів’янки

3145 0
Сьогодні Ярина Сорока займає посаду головного спеціаліста управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради. Тут вона бачить, як працює система, «з середини» – адже тут видно добрих посадовців й тих, хто думає лише про свої інтереси. Громадська активістка каже, що це мотивує її йти в політику.

Ярину Сороку ще змалку виховували в атмосфері, де правда і справедливість були понад усе. Її кумиром завжди був і залишається дідусь, який зі своєю сім’єю пережив виселення до Сибіру. Повернувшись з тяжкого десятилітнього заслання, він не опустив рук, а відбудував дім, підняв дітей і продовжував боротьбу за Незалежну Україну, залишаючись чесною людиною, вірною своїм принципам і Батьківщині.

Декілька років тому Ярині разом з іншими активістами довелося розпочати боротьбу за свою прибудинкову територію, на яку в мешканців були всі документи й архівні витяги. Лише цього року, не зважаючи на перешкоди, які поставали на їхньому шляху, громаді вдалося вибороти право на свою землю.

 

Всі великі справи починаються з маленьких. Ярина Сорока зі своїми однодумцями зініціювала будівництво переходу через залізничну колію на вулиці Рудницького. Адже сьогодні мешканці цього мікрорайону мають труднощі – особливо гострою ця проблем є для мам з дитячими візочками та старших людей.  Тож мешканці Франківського району дуже сподіваються на вирішення цього питання.

Довідка. Ярина Сорока – львів’янка, мама, громадська активістка, спеціаліст з інвестицій та молодий управлінець. Навчалася в НУ «Львівська Політехніка» за напрямом «культура», була пластункою та членом студентської організації «BEST». Після закінчення університету працювала координатором міжнародних проектів в Фундації Кшижова в Польщі за міжнародною волонтерською програмою. Проте пройшов час і Ярина зрозуміла, що не зможе жити в іншій країні, варто повертатись до рідного Львова і починати змінювати Україну своїми маленькими кроками. Ще у Ярини є головна мета – викорінення корупції. Вона впевнена, що, зібравши активну, професійну і обов’язково чесну команду, вдасться змінити ситуацію у рідному місті на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!