Як почуватися безпечно на залізниці. 5 правил

2504 0
Протягом першого півріччя 2015 року на території Львівської залізниці зафіксовано 43 випадки невиробничого травматизму, у яких загинули 22 осіб. Тому у час відпусток і численних мандрівок потягами нагадуємо вам правила поведінки на залізниці.
фото: uz.gov.ua

фото: uz.gov.ua

1. Аби убезпечити власне життя та здоров’я, пішоходам дозволено переходити залізничні колії тільки у встановлених місцях (пішохідні мости, переходи, тунелі, переїзди тощо).

2. Водночас суворо заборонено ходити по залізничних коліях та наближатися до них на відстань менше п'яти метрів.

3. На станціях і перегонах неприпустимо пролізати під вагонами і перелізати через автозчепи для переходу через колію. Також за правилами безпеки не дозволено підходити ближче ніж на 0,5 метра до краю платформи після оголошення про подачу або прибуття поїзда до його повної зупинки.

4. Зважаючи на велику кількість випадків травмування у нетверезому стані, варто пам'ятати, що заборонено перебувати на об’єктах залізничного транспорту під впливом алкоголю чи інших психотропних речовин.

5. Також дуже важливо не переходити та не переїжджати залізничні колії при закритому положенні шлагбаума або при червоному світлі світлофора та звуковому сигналі переїзної сигналізації. Автомобілісти повинні пам’ятати, що ДТП на залізничних переїздах трапляються переважно саме з вини водіїв автотранспорту, які насамперед мають берегти життя та здоров’я собі та пасажирам. 

За інформацією Львівської залізниці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!