Як подати показники лічильника за газ, не виходячи з дому. Інструкція

92257 0
Аби не стояти в черзі до відділень, у «Львівгаз» можна зателефонувати, скористатися терміналом чи просто надіслати SMS-повідомлення.
Фото Варта1/Facebook

Фото Варта1/Facebook

Третього грудня з самого ранку декілька десятків людей стояли в черзі до відділення «Львівгазу» на вулиці Дорошенка. Причиною тому стала обов’язкова подача показників лічильника газу на початку кожного місяця. Tvoemisto.tv з’ясувало, чому біля відділення «Львівгазу» утворилася величезна черга і як кожен львів’янин може уникнути її в майбутньому.

Ситуація з чергами біля відділень «Львівгазу» не нова і викликана вона обов’язковим поданням показників лічильника.

«Такі ситуації трапляються в період з першого по п’яте число, коли потрібно передати показники лічильника. Черги є не кожного місяця, проте вони трапляються доволі часто. Тим паче, центр обслуговування абонентів на Дорошенка дуже маленький, там працює тільки три оператори», – каже фахівчиня зі зв’язків з громадськістю і пресою ПАТ «Львівгаз» Ірина Палига.    

За її словами, в основному такі черги створюють пенсіонери, які хочуть особисто прийти до відділення і передати показники лічильника. Втім, у «Львівгазу» є ще декілька способів подати показники, сидячи вдома чи пройшовши до найближчого терміналу:

Спосіб №1. SMS-повідомлення

Для цього потрібно надіслати повідомлення на короткий номер 7104.

У тексті повідомлення потрібно вказати номер особового рахунку споживача і показники лічильника. Наприклад, 1111111111 55555, де 1 – це 10 цифр особового рахунку, а 5 – показники. Між ними обов’язково потрібно поставити пробіл.

Якщо повідомлення надіслано правильно, то споживач отримає таку відповідь: «Ваші показання прийняті та оброблені. Дякуємо».

Вартість повідомлення встановлюється згідно з тарифами оператора мобільного зв’язку.

Читайте також: Львівгаззбут скоригував тариф на газ для населення. Що змінилося і чому

Спосіб №2. Телефон

ПАТ «Львівгаз» створив контакт-центр для обслуговування споживачів. Для того, щоб повідомити показники, отримати консультацію про нарахування, роботи газового господарства та нарахування пільг, потрібно подзвонити за номерами: 032-2907-104 або 067-21-77-104.

Контакт-центр працює з 8:00 до 20:00.

Спосіб №3. Особистий кабінет

«Особистим кабінетом» споживача можна користуватися як на сайті 104.ua, так і через мобільний додаток 104 Mobile.

За допомогою нього можна в онлайн-режимі подавати показники лічильника, а також сплачувати рахунки за газ. Окрім цього, споживача особисто повідомлятимуть про зміни у нарахуваннях чи сплаті рахунків.

Для реєстрації в особистому кабінеті потрібно вказати назву компанії-постачальника газу, номер особового рахунку, суму останнього платежу за газ та особистий e-mail.

Спосіб №4. Портал комунальних послуг

ПАТ «Львівгаз» також запустив окремий портал, де споживачі можуть залишити показники лічильників.

Для того, аби зареєструватися на порталі, потрібно внести лише своє ім’я, прізвище та створити особистий пароль. Внесені на порталі показники будуть автоматично надіслані до ПАТ «Львівгаз».

Читайте також: Як львів'янам перерахувати платіжку за газ за жовтень. Інструкція

Спосіб №5. Електронна пошта

Надіслати показники лічильника можна також електронним листом.

Для цього на електронну адресу контакт-центру [email protected] потрібно надіслати лист і вказати в ньому:

  • прізвище, ім’я, по-батькові споживача;
  • номер особового рахунку;
  • показник лічильника;
  • дату зняття показника лічильника;
  • контактний телефон.

 

Читайте також: Без газу. Чому підприємці конфліктують з «Львівгазом»

Спосіб №6. Термінал самообслуговування

У терміналі самообслуговування потрібно обрати розділ «Комунальні послуги», ввести номер особового рахунку і ввести показ лічильника разом з оплатою.

Для внесення показників оплата може бути у розмірі однієї гривні, а внесені кошти зарахуються на особовий рахунок споживача.  

Додамо, що споживачі кожного місяця мають надавати показники лічильника до ПАТ «Львівгаз» будь-яким з вказаних способів. Навіть якщо споживач не користується послугами ПАТ «Львівгаз», він повинен подати ту саму цифру що й минулого місяця. Якщо споживач не подає показники лічильника – нарахування споживачу все одно відбувається розрахунковим методом.  

Андрій Костюк

Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!