Як подолати стрес на роботі. Три поради

6432 0
Відомо, що стресові ситуації на роботі негативно впливають на здоров’я людини. Їх результатом стають депресії та серцево-судинні захворювання. Дуже часто люди намагаються придушити стрес за допомогою цигарок і алкоголю – однак такі способи лише підривають їхнє здоров’я. Пропонуємо три поради, які допоможуть вам успішно долати стресові ситуації на роботі.
фото: time.com

фото: time.com

Першим кроком до перемоги над стресом буде знання методів, що насправді працюють, пише Українська правда з посиланням на Time.

Як стверджують американські психологи, найкраще боротися із стресом на роботі допомагають спорт, молитва, читання, музика, спілкування з друзями або рідними, масаж, прогулянка, медитація, йога або хобі. Найменш ефективна зброя проти стресу – азартні ігри, шопінг, куріння, алкоголь, їжа, відеоігри, "серфінг" в Інтернеті, телевізор або переглядання фільмів (якщо ви дивитеся в екран понад 2 години).

Крок другий - це відчуття контролю.

Кажуть, стрес – це не те, що з вами відбувається, а те, як ви на це реагуєте. Коли ми відчуваємо, що контролюємо ситуацію, то не відчуваємо стресу. Навіть ілюзорне відчуття контролю здатне його зменшити. До речі, це пояснює, чому бовдури й шаленці відчувають менше стресу, ніж ті, хто має чіткий погляд на ситуацію.

Отже, ретельно плануйте свій робочий день. Майте чітке розуміння того, що від вас очікують на роботі.

І третє: трохи стресу не зашкодить.

Сильні стреси вбивають креативність, але й відсутність дедлайнів – теж не найкращий варіант. Найкращий результат у роботі буде, якщо часові рамки є, але вони не надто жорсткі.

Якщо ж перед працівником регулярно ставляться недосяжні цілі, він "вигорає" та втрачає мотивацію. Але при повній відсутності стресу йому стає нудно й нецікаво, ствержують психологи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!