Як покращити громадський транспорт Львова: три речі, які варто змінити

10709 2
1 лютого у рамках дискусійної зустрічі «Громадський транспорт у Львові: які зміни чекають на мешканців міста?», яку ініціювало Tvoemisto.tv, керівник управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради Віктор Щир розповів, які найнагальніші проблеми громадського транспорту та як місто планує їх вирішувати.
фото: dailylviv.com, portal.lviv.ua, nv.ua, infoua.org, соцмережі

фото: dailylviv.com, portal.lviv.ua, nv.ua, infoua.org, соцмережі

Проблема перша: система оплати за проїзд

«Водій має займатися безпекою на дорозі та дотриманням графіку руху свого маршруту. Він не повинен бути контролером чи касиром, не повинен слідкувати за пільговиками чи видачею квитків. Вирішення цієї проблеми – у запровадженні електронного квитка», ­– сказав Віктор Щир.

Проблема друга: застарілий рухомий склад

«Рухомий склад необхідно оновлювати, збільшуючи при цьому кількість низькопідлогової техніки та електротранспорту. Львівські перевізники брали на себе зобов’язання поступово оновлювати транспорт. Однак, із 2008 року практично жоден перевізник цього не робив, адже кредити через кризу стали недосяжними», – розповів керівник управління транспорту та зв’язку ЛМР.

Проблема третя: велика кількість пільговиків

«Нині, згідно зі статистикою управління соціального захисту, у Львові офіційно зареєстровано більше 300 тисяч пільговиків. Порахуйте, яка це частина мешканців, якщо загальна кількість населення міста складає 754 тисячі. Відрахувавши ще й малолітніх дітей, бачимо, яка незначна частина мешканців має платити за проїзд у транспорті. Маємо два варіанти вирішення: або держава взагалі відмовляється від надання можливості безкоштовного проїзду для пільговиків, або монетизує ці пільги та компенсує їх місячними виплатами», – запропонував Віктор Щир.

Довідка

Дискусійні зустрічі у рамках платформи «Твоє місто Львів»  відбуваються з ініціативи  Tvoemisto.tv за підтримки Європейського фонду за розвиток демократії  (European Endowment for Democracy). 

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
17 Лютого, 2016 21:50
Твоє місто Шановний Юрій, ось тут є усі матеріали з дискусії, включно із відеозаписом самої ДИСКУСІЇ: [***]://tvoemisto.tv/debates/3/
А Ви лише одну новину по темі прочитали... Тобто, висмикнули з контексту.
Будьте уважні перед тим як безпідставно когось ображати.Дякуємо!
16 Лютого, 2016 12:24
Юрій те саме що й з електротранспортом! ви пишете що це ДИСКУСІЙНА зустріч. де дискусія??? з ким була зустріч???
у цій публікації є лише позиція Щира, тому дискусією тут навіть не пахне. Йде до того, що Твоє місто стає ще один рупором чиновників львівської міської ради. сумно.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!