Як помити автомобіль у домашніх умовах. Поради

38768 0
Для того, щоб автомобіль був чистий, не обов’язово завжди користуватися послугами автомийок. Дотримуючись наведених нижче порад, можна помити автомобіль і в домашніх умовах.
avtosovet.com.ua, sdelaisam.pp.ua, poradumo.pp.ua

avtosovet.com.ua, sdelaisam.pp.ua, poradumo.pp.ua

Бережімо покриття. Для початку кузов потрібно очистити. «Збивають» пил і бруд сильним напором води, наприклад, зі шланга. Найкращий спосіб – використовувати для цього апарати високого тиску. В іншому випадку, навіть якщо вилити на кузов не одне відро води, потрібний ефект не буде досягнутий. На поверхні залишаться пісок і дрібні частинки, які потім при митті будуть дряпати фарбу кузова, тим самим створюючи умови для корозії.

Вибираємо хімію. Для миття машини слід використовувати тільки автохімію, в іншому випадку через наявність у складі кислоти або лугу можна пошкодити фарбу авто або ж у принципі не відмити плями. Для видалення сильного забруднення існують додаткові хімічні засоби, якими кузов обробляється до нанесення шампуню. Деякі експерти радять використовувати автомобільний шампунь не частіше 2-3 разів на місяць.

Автомобільний шампунь може бути і рідким, і сухим. Причому у рідкого шампуню концентрація може бути помірною (або звичайною) і сильною, тобто вимагає незначної її кількості при додаванні до води. На етикетці автошампуня повинна бути інструкція із застосування, а також кінцевий термін придатності. При мийці ж двигуна і замаслених деталей слід використовувати не автошампунь, а уайт-спірит.

Миємо обережно. Для миття автомобіля вручну слід користуватися поролоновими губками різних розмірів для зручної мийки частин машини. Губки для миття автомобіля повинні бути з великими порами. І чим більші пори, тим краще. Тоді бруд в порах буде менше затримуватися і добре вимиватися при полосканні губки. Не потрібно робити кругові рухи губкою: тільки прямолінійні рухи. Якщо робити колоподібні рухи при митті, тоді губка починає працювати як абразивний матеріал.

Для того, щоб зберегти покриття кузова в цілосності, щітку слід застосовувати тільки для миття коліс.

Вода у відрі з мильним розчином повинна бути теплою, але не гарячою.

Мити машину слід з даху до коліс, спершу не віджатою губкою з шампунем, потім віджатою губкою без шампуню. Миються також металеві внутрішні частини дверей і капота. Також потрібно очистити килимки в салоні, а панель приладів та інші пластмасові деталі натерти спеціальним розчином.

Кожну ділянку слід мити окремо. Окремо миється дах, окремо багажник, окремо капот. Для миття коліс і колісних арок повинна бути окрема губка.

Важливо розуміти, що миття автомобілля під сонцем – не надто правильний варіант. Холодна вода, яка потрапляє на нагріте залізо кузова, може призводити до появи мікротріщин, які прискорять руйнування лакофарбового покриття. Крім того, крапельки води на сонці представляють собою микролінзи, концентрують ультрафіолетові промені, щоруйнують фарби і лаки. Піна просто висохне під променями сонця, не встигнувши виконати свою основну функцію: підняти над поверхнею кузова пісок і бруд. Якщо погода сонячна, то покривати повністю піною весь автомобіль не варто. Потрібно наносити піну ділянками. Піна повинна знаходитися на поверхні автомобіля 3-4 хвилини.

Після рясного «полоскання» авто чистою водою слід прибрати зайву вологу, бажано спеціальним скребком – тоді буде швидше і легше витерти поверхню сухою ганчіркою. Наприкінці бажано відполірувати авто сухим вафельним рушником або шматком замші, в цьому випадку поверхня довше буде залишатися чистою.

На мийках автомобіль піддають сушінню за допомогою подачі повітря. Але в домашніх умовах достатньо буде проїхати на автомобілі невелику відстань, щоб кузов остаточно висох.

За даними Автопалац, rul.ua, Корисні поради та Корисні поради автомобілістам

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!