Як послаблюватимуть карантин у Львові та в Україні. Головне за ніч і минулу добу

8809 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Збруч

Фото: Збруч

Послаблення карантину у Львові та в Україні. У Львові від сьогодні відкривають: візові центри; продаж одягу, білизни та взуття у магазинах, які мають прямий вихід на вулицю; непродовольчі ринки.

А з 18 травня у місті запрацюють: магазини одягу, білизни та взуття, які розташовані в торгових центрах; поліклініки міста.

Читайте також: За якими правилами у Львові працюватимуть магазини одягу та взуття. Протокол комісії Теб і НС

Кабмін учора дозволив відновити роботу непродовольчих ринків за умови дотримання санітарно-епідемічних заходів безпеки.

Також повідомляється, що уряд затвердить 4 етапи виходу з карантину через Covid-19, а запроваджувати їх зможуть залежно від регіональної ситуації. За словами міністра Степанова, ці всі етапи будуть запроваджуватися по формулі так званого адаптивного карантину. «Ці показники різні по областям, тому ми вважаємо, що це буде дуже правильна тактика: в залежності від області будемо пом’якшувати карантин», – каже він.

Він уточнив, що перше пом’якшення карантину відбулося 11 травня, друге планується поки 22 травня.

А міністр інфраструктури Криклій презентував три етапи запуску громадського транспорту, але дати до кінця тижня ще мають узгодити з МОЗ.

Зокрема, на першому етапі планується запуск міського транспорту (крім маршрутних таксі) та приміського (в межах одного району), а також запуск внутрішніх авіаперельотів і частковий запуск роботи залізниць: курсування до 50% електричок в години пік, запуск 42 пар поїздів дальнього сполучення категорії «Інтерсіті» та «Нічний експрес».

Читайте також: Як у Львові виходитиме з карантину культура. П'ять етапів

На другому – планують дозволити міжобласні та міжнародні автоперевезення, запустити всі приміські поїзди, які курсуватимуть в світлий час доби, і всі пасажирські поїзди, крім сезонних. На третьому – пропонується відкрити міжнародне авіа- і залізничне сполучення і сезонні поїзди.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині зросла кількість нових хворих на Covid-19 – на 34 пацієнтів (раніше 45 осіб). Разом 904. Вилікувалося – 169 осіб, померло 22 осіб.

У Львові на Covid-19 захворіли 100 медичних працівників. З них 56 – це працівники лікарні швидкої допомоги. Хоч ця лікарня і не є опорною для лікування хворих на коронавірус, але через неї щодня проходить велика кількість пацієнтів.

Читайте також: У Лікарні швидкої допомоги пояснили, чому у них понад пів сотні хворих на Сovid-19 медиків

В Україні учора уперше кількість одужань (427) перевищила кількість хворих за добу (422). Загальна кількість 16 847 пацієнтів. Зберігається позитивне співвідношення тих, хто одужав – 4 143, над померлими від Covid-19 – 456 особи. Перелік антилідерів другу добу не змінюється: Чернівецька область (2 516), місто Київ (2 012), Івано-Франківська (1 166), Київська (1 067) області. Раніше перелік замикала Рівненщина (поточна кількість хворих – 1 062), ще раніше – Тернопільська область (поточна кількість хворих – 1 033).

Зеленський в інформаційному карантині. Колишній прем’єр Гончарук, описуючи перший рік президентства Зеленського заявив, що команда глави держави в цей час складалася з 3 типів людей: за зміни, за президента і за себе.

«Перший тип членів команди просував ідеї та боровся за зміни. Зараз їх залишилось дуже мало. Другий тип людей турбувався найперше за те, щоб не нашкодити президенту. Це найближчі до нього люди. Майже сім’я. Третій – пристосуванці, які використали президента як соціальний ліфт. І таких переважна більшість». За словами Гончарука, йому здається, Зеленського «помістили в інформаційний карантин».

Читайте також: В Україні офіційно запрацював онлайн-магазин Ikea

Італія – Франція – Ісландія – Фінляндія – РФ. Генеральне консульство України в Мілані з 25 травня відновлює прийом громадян за умови дотримання всіх протиепідемічних вимог. А уряд Італії на тлі пандемії коронавірусу вирішив на пів року легалізувати мігрантів, які працюють у сільськогосподарському секторі чи у домашньому господарстві, не маючи дозволу на проживання.

Прем’єр-міністр Франції анонсував «план Маршалла» для туристичної галузі у розмірі 18 млрд євро у зв’язку з пандемією. А одна з найбільших профспілок французьких лікарів CSMF закликала владу відкрити парки і сквери в Парижі, оскільки жителям столиці це необхідно для «ментального здоров’я».

Уряд Ісландії заявив про наміри відкрити країну для туристів з 15 червня.

Продажі алкогольних напоїв у Фінляндії під час карантину зросли на 23% в порівнянні з тим же періодом минулого року.

Читайте також: Карантин у Карпатах. Як працюватимуть готелі та екосадиби

Деякі депутати російської Держдуми носять значки у вигляді білого хреста на чорному тлі на піджаках – нібито, щоб «відлякувати вірус». Раніше про його носіння заявляв речник Путіна – Пєсков, який згодом заразився Covid-19.

Черговий день приніс добрі новини. Україна поступово оживає від Covid-19. Поступово знімаються обмеження. Тепер все залежить від нашої відповідальності. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!