Як повернути кошти, якщо під час користування банкоматом зникло світло

1570 0
У Львові продовжують діяти погодинні відключення світла
Фото умовне

Фото умовне

У Львові та області продовжують діяти погодинні відключення світла. У випадку перевищення лімітів споживання, НЕК «Укренерго» запроваджує аварійні відключення електроенергії. Тому світло можуть вимкнути у будь-який момент, в тому числі і під час користування банкоматом. Tvoemisto.tv зібрало поради та алгоритм дій у таких випадках.

Що робити і як повернути кошти?

  • банкомат, ймовірно, спише кошти, проте не видасть їх фізично та не переведе за призначенням;
  • потрібно зафіксувати час проведення операції та вимкнення світла;
  • зателефонувати на гарячу лінію банка, послугами якого користуєтесь (для користувачів «Приватбанк» – 3700);
  • подати заявку на повернення коштів;
  • зазначити номер термінала, його адресу та внесену суму;
  • повідомити про час проведення операції.

Після опрацювання заявки кошти, що були внесені для переказу, перерахують за призначенням, а надлишок повернуть на картку користувача.

Читайте також: НБУ залишив облікову ставку на рівні 25%

Нагадаємо, що Національний банк України та системно важливі банки створили спільну мережу з тисячі відділень, які працюватимуть у разі тривалих відключень світла.В умовах блекауту у відділеннях мережі буде доступна можливість отримати готівку в банкоматах чи в касі, зробити платежі чи переказ коштів, обміняти валюту та отримати консультації менеджерів з фінансових питань. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!