Політична реклама

Як позбутися нежитю

4431 0
Нежить може з‘явитися в будь-яку пору року - восени і взимку для цього достатньо.

Позбутися нежитю можна за допомогою різних крапель або використовувати народні засоби, пише Вкурсе.

При звичайному або хронічному нежиті, а також при озене (смердючий нежить) добре допомагає мазь з прополісу і настою листя евкаліпта.

Для приготування мазі беруть 20 грам прополісу, подрібнюють його і заливають теплою соняшниковою або кукурудзяною олією. Встановлюють ємність на водяну баню і нагрівають при постійному помішуванні, до тих пір, поки маса не стане однорідною (не допускати кипіння).

Теплу мазь фільтрують і поміщають в баночку, зберігають у темному прохолодному місці. Тампони просочують у мазі і поміщають в кожну ніздрю на 1,5 або дві години.

Після цього порожнину носа промивають настоєм листя евкаліпта. Для приготування настою беруть одну чайну ложку листя евкаліпта, заливають половиною склянки окропу, настоюють близько години. Процедуру проводять два рази в день.

При атрофічному риніті використовують прополісне масло. Для його приготування беруть 10 грам подрібненого прополісу, розтирають його з чайною ложкою вершкового масла, додають 50 мл соняшникової олії, трохи прогрівають на водяній бані і ретельно перемішують.

Ватні тампони змочують у цій мазі і закладають в кожний носовий прохід двічі на день з ранку і на ніч. Процедуру проводять протягом 20-30 хвилин.

Для лікування риніту використовують сік коланхоє або подорожника з медом. Свіже листя рослин подрібнюють і вичавлюють із них сік. До 70 мілілітрів соку додають 30 грам меду, добре перемішують. Отриманою сумішшю закапують ніс 2-3 рази в день по 2-3 краплі в кожну ніздрю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!