Як працює перше у Львові відділення невідкладної допомоги. Фото

2834 0
Менше ніж за рік допомогу тут отримали майже 6,8 тис. пацієнтів.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Майже рік у 8-й міській клінічній лікарні Львова працює відділення невідкладної медичної допомоги. За цей час допомогу тут отримали майже 6,8 тис. пацієнтів.

Читайте також: Завдання вижити: як рятують львів'ян у Лікарні швидкої допомоги

Відділення створили за зразком відділень Emergency, які працюють у більшості багатопрофільних лікарень світу і надають невідкладну допомогу. Реконструкція приміщень під відділення тривала два роки. Її вартість становить 6,6 млн грн. Крім цього, на 25 млн грн закупили обладнання.

«Відділення невідкладної медичної допомоги — це новий для України тип структурних підрозділів багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування, які мають забезпечити невідкладну медичну допомогу пацієнтам із перших хвилин звернення у стаціонар. Екстрену медичну допомогу тут надають в цілодобовому режимі», – каже керівник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Читайте також: На Львівщині визначили лікарні інтенсивного лікування. Перелік

Усе відділення невідкладної допомоги розмістили на першому поверсі, де раніше була адміністрація лікарні.

«Операційна – на відстані 15 кроків від входу – тобто хворий одразу потрапляє на операційний стіл, і коли його стан стабілізують – переводять у реанімацію, що розташована за 10 м від цього відділення», – додає Володимир Зуб.

Якщо діагноз не очевидний, і пацієнт потребує дообстеження, то у одній палаті він отримує домедичну допомогу і може пройти обстеження: УЗД, ендоскопію, рентген, аналізи тощо.

У відділенні невідкладної медичної допомоги одночасно цілодобово працює двоє лікарів, семеро медичних сестер, п’ятеро молодших медичних сестер. За необхідності до них долучаються профільні медики.

Читайте також: Володимир Зуб про те, що зміниться для львів’ян у медицині

Додамо, що реконструкція приміщень під відділення невідкладної допомоги тривала два роки.

Фото ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!