Як працює пункт обігріву у Центрі Довженка. Відео

1957 0
Він може прийняти одночасно 150 людей.
фото: Lviv Dovzhenko Centre

фото: Lviv Dovzhenko Centre

У Центрі Довженка, що на Сихові у Львові, облаштували один із перших пунктів обігріву в місті. Він може прийняти одночасно 150 людей. Тут є кілька генераторів, «буржуйка», теплова гармата на дизелі, речі першої необхідності та ігрова кімната. 

Джерело: Марта Іванишин, директорка Центру Довженка

«Центр працює щодня, з 10:00 по 19:00, у вихідні теж. Коли місто довго залишається без електроенергії, то ми, звісно, продовжуємо свою роботу. Наприклад, у четвер працювали до 23:00, у нас було близько 30 людей», – каже вона.

Читайте також: (Не)страшний блекаут або Як у Львові запасаються генераторами

У Центрі також працює коровкінг, а поряд – розгорнули пункт незламності. Тут є тепла їжа, напої, освітлення, мобільний звʼязок, інтернет та можливість зарядити гаджети.

Додамо, що всі пункти обігріву забезпечені альтернативними джерелами: «буржуйками», генераторами, твердопаливними котлами та wi-fi. У випадку, якщо ситуація погіршиться і світла не буде більше 24 годин, то у місті запустять другу хвилю і відкриють додатково ще дві сотні пунктів обігріву. На під’їздах будинків розмістять додаткові повідомлення про найближчі пункти обігріву.

Читайте також: Майже 100 ОСББ у Львові вже подали заявки на відшкодування 50% вартості генераторів

Дізнатися час та умови, за якими працюють пункти обігріву, можна також за номером телефону 050 555 44 61 або на «Гарячій лінії» міста 15 80. Повний перелік відкритих наразі пунктів обігріву читайте тут.

Ірина Давосир

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!