У Львові повідомили про закриття гуманітарного штабу. Що кажуть в центрі

3231 0
Якщо раніше у гуманітарному штабі на базі Палацу мистецтв збирали і розвозили речі на потреби армії, переселенців, то тепер, здебільшого, зосереджені на допомозі військовим.
ФОТО: ПЛАСТ ЛЬВІВ

ФОТО: ПЛАСТ ЛЬВІВ

Волонтерський гуманітарний штаб, що у львівському Палаці мистецтв на вул. Коперника, надалі працює і не планує закриватися. Інформація про те, що центр згортає свою діяльність, бо не має офіційного статусу, не відповідає дійсності. Про це повідомив у коментарі Tvoemisto.tv керівник штабу та директор Палацу мистецтв Юрій Візняк.

«Якщо раніше у гуманітарному штабі на базі Палацу мистецтв збирали і розвозили речі на потреби армії та переселенців, то тепер, здебільшого, ми зосереджені на допомозі військовослужбовцям. Наприклад, сьогодні було відвантаження для потребуючих людей Харкова і області», – каже він.

Читайте також: Як у Львові працює гуманітарний штаб для допомоги біженцям. Репортаж

За його словами, через те, що зменшилася кількість постачання продуктів, у штабі практично призупинили роботу відділу надання допомоги внутрішньо переміщеним особам. Ті залишки одягу, дитячих іграшок чи медикаментів, які є, ще видаватимуть.

Палац мистецтв, як каже Юрій Візняк, повністю функціонує, адже в ньому зосереджений офіс підтримки сімей, виставкова зала, зала, де проводять вишколи для волонтерів, музей Шевченка, а від завтра запрацює ще й Молодіжний центр.

Читайте також: У Львові закликають плести маскувальні сітки і приносити допомогу для військових

«Коли 24 лютого відкривався штаб, тут уже готували «коктейлі Молотова». Штаб починав діяти відповідно до мого наказу, як керівника закладу, де все було структуровано по відділах. Крім цього, у квітні підписали меморандум із Львівською ОВА, куди входять кілька громадських організацій. Підтримка у нас є, штаб не закривається, а надалі працює», – каже Юрій Візняк і додає, що за час роботи гуманітарного штабу вдалося допомогти отримати допомогу понад 16 тисячам переселенцям.

Так, штаб працює з понеділка по п’ятницю – з 10:00 по 16:45. Субота і неділя – вихідні.

Нагадаємо, що про те, хто і як її розподіляє гуманітарну допомогу, які проблеми виникають із ввезенням та її розподілом і що потрібно робити, аби не трапився з усім цим колапс, читайте в матеріалі.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!