Як працюватимуть гірськолижні курорти в умовах карантину. Пояснення МОЗ

1436 0
Відвідувачам курортів планують видавати унікальні позначки для ідентифікації.

Для відвідування гірськолижних курортів цього зимового сезону клієнтам доведеться дотримуватися карантинних вимог. Як пояснили у МОЗ, відпочинок на таких локаціях буде можливий за умови пред’явлення негативного тесту на коронавірус або сертифікату вакцинації від Covid-19 чи довідки про одужання. Про це йдеться у постанові міністерства.

Читайте також: На зимові свята Укрзалізниця запускає «Лижний експрес» до Славського

Перевірку документів рекомендують здійснювати при поселенні у готель чи садибу, або під час придбання на гірськолижне катання та спорядження, або ж у спеціально організованих центрах перевірки документів.

Після перевірки у МОЗ пропонують присвоювати відвідувачам унікальні позначки у вигляді наліпки на верхні одяг або шолом, який дозволить ідентифікувати його власника. Така опція дозволить користуватися іншими послугами без додаткової перевірки документів, наприклад катання на підвісних канатних дорогах, відвідування вуличних ярмарків, розважальних закладів на відкритому повітрі.

Читайте також: Укрзалізниця збільшує кількість поїздів через Львів до Буковелю

У закритих приміщеннях та у місцях загального користування на території курортів усі відвідувачі повинні перебувати у засобах індивідуального захисту. Водночас власники та керівники об’єктів господарювання мають забезпечити туристів засобами індивідуального захисту, постійною наявністю рідкого мила, антисептиків, паперових рушників, а також проводити вологе прибирання.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомляв про те, що у готелі на гірськолижних курортах поселятимуть тільки вакцинованих відвідувачів. 

Згодом головний санлікар Ігор Кузін заявив, що гірськолижні курорти працюватимуть навіть попри «червону» зону.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!