Як працюватимуть мобільні групи медиків на Львівщині

15267 0
Для одного району працюватиме не менше однієї мобільної бригади медиків.
Фото: Ігор Берник

Фото: Ігор Берник

Усім обласним штабам з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації в Україні доручили створити при центральних районних лікарнях мобільні бригади. Про це під час брифінгу 27 березня повідомив заступник Міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Бригади виїжджатимуть на виклик сімейного лікаря, екстреної медичної допомоги та інших медичних працівників до пацієнтів з підозрою на COVID-19 для забору зразків на проведення досліджень у лабораторії. Це має зменшити мобільність людей, які мають симптоми гострого вірусного захворювання та потребують здачі відповідних аналізів.

Читайте також: У Львові для пацієнтів з підозрою на коронавірус підготували 1500 ліжок. Перелік лікарень

Як уточнив в.о.начальника департаменту охорони здоров'я Андрій Васько, у мобільні групи буде входити не менше двох осіб, у супроводі групи буде поліція. Тестування категорій осіб, що визначить штаб, буде обов’язковим.

Для одного району працюватиме не менше однієї мобільної бригади медиків, а місце збору аналізу, за словами Андрія Васька, визначатимуть індивідуально (для осіб на самоізоляції – за місцем проживання). Списки осіб, що повернулись в Україну станом на сьогодні ще уточнюють, також будуть тестувати лікарів, водіїв, продавців магазинів, аптек та інші категорії осіб.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я планує створити мобільні бригади зі студентів-медиків, щоб виявляти випадки захворювання на коронавірус. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!