Від сьогодні запрацювали блокпости на трасах Львівщини. Фото. Деталі

11653 0
Наразі із 14 запрацювали 5 блокпостів, решта мають почати роботу протягом дня.
Фото: Тарас Грень

Фото: Тарас Грень

На Львівщині від сьогодні, 9 квітня, запрацювали спеціальні блокпости на дорогах області. Тут подорожуючим вимірюють температуру та перевіряють їх на ознаки захворювання на коронавірус.

Читайте також: У Львові від коронавірусу померла третя людина

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови ЛОДА Тарас Грень, зранку запрацювали блокпости у Золочівському, Бродівському та Стрийському районах – тут вони готові на 98%. Вчасно не запрацювали блокпости у Радехівському районі, каже Тарас Грень, але ситуація виправляється. Частково запрацювали блокпости у Сокальському районі, вони мають розпочати роботу протягом кількох годин. У Жидачівському районі нараз не працює жоден блокпост, але це мають виправити до 20:00 щонайбільше, каже Тарас Грень. У Турківському районі працює блокпост, що на повороті дороги на Ужгород.

«На трасі Київ – Чоп не спрацьовано взагалі. Зараз це вирішується», – каже Тарас Грень.

Відповідальними за роботу блокпостів, додає він, є районні адміністрації. Загалом роботу регламентує наказ головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

«На кожному блокпосту є не менше трьох людей – залежить від завантаженості дороги, який там рух. Це обов'язково медик, поліцейський та працівник ДСНС. Інші служби будуть залучатись за необхідності. За два дні ми повністю промоніторимо трафік і зможемо внести корективи», – розповідає Тарас Грень.

Представники різних служб чергують за своїми посадовими інструкціями, але всі вони завжди є на блокпосту, де облаштовано намет, каже Тарас Грень. Забезпечення їх водою і харчуванням узгоджують районні адміністрації.

«Деякі блокпости розташовані біля придорожних закладів харчування, там можна скористатись туалетом також. Питання біотуалетів вирішується. Скористатись ними можуть також подорожуючі», – говорить посадовець.

Читайте також: Львівщина серед найбільших порушників карантинного режиму

У випадку, якщо виявляють людину із сильно підвищеною температурою, пояснює Тарас Грень, то медики діють за своїми протоколами – якщо є явні ознаки захворювання, людину має забрати швидка допомога. Так само за своїми протоколами мають діяти поліцейські, якщо хтось відмовляється зупинятись і виконувати інструкції.

Тарас Грень додав, що усі працівники на блокпостах забезпечені засобами індивідуального захисту у достатній кількості.

«У нас немає обмежень у пересуванні, по цьому рішення не ухвалено. Хочу на цьому наголосити. Тобто людині не забороняють їхати», – додає Тарас Грень.

Нагадаємо, блокпости організовані при в’їзді на адміністративну територію Львівської області з Волинської, Рівненської, Тернопільської, Івано-Франківської та Закарпатської областей на автодорогах: М-06 (Київ-Чоп), Р-39 (Броди-Тернопіль), М-09 (Львів-Тернопіль), Н-10 (Стрий-Чернівці), Н-13 (Львів-Самбір-Ужгород), Т-1806 (Перемишляни-Рівне), Т-1417 (Куровичі-Перемишляни-Рогатин), Н-09 (Львів-Бібрка-Рогатин), Т-1409 (Стрий-Журавно), М-12 (Стрий-Знам'янка), Р-15 (Ковель-Жовква), Н-17 (Львів-Радехів-Луцьк).

Також передбачені ще шість мобільних блок-постів, які будуть розгорнуті у разі необхідності, кажуть у ГУ Нацполіції у Львівській області.

Олександра Бодняк

Фото: Тарас Грень


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!