Як працюють нові евакуатори у Львові. Фото, відео

2741 1
У Львові щодня евакуюють близько 10-ти автівок, але хочуть більше.
Фото: Тарас Бабенчук/Твоє місто

Фото: Тарас Бабенчук/Твоє місто

Львів купив у лізинг 4 нових евакуатори, що передали на баланс ЛКП «Львівелектротранс», де є найбільша база спецтехніки. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: На вулицях Львова посилено евакуйовують неправильно припарковані авто

За словами заступника директора департаменту ЖКГ Андрія Білого, місто відпрацьовує спільні дії з інспекторами з паркування та з поліцією, а також шукає місце для перенесення штраф-майданчика ближче до центру міста. Саме в центрі, говорить Андрій Білий, робота евакуаторів є найбільш затребуваною.

«Відсутність місця не дає права водіям паркуватись у неналежних місцях та заважати дорожньому руху. Якщо людина придбала автомобіль, то вона, як власник, повинна нести відповідальність за його паркування», – каже посадовець.

Як розповів Tvoemisto.tv начальник управління безпеки міста Юрій Діль, Кабмін встановив тарифи, за якими евакуація автомобілів до 2 тонн коштує 720 грн, штраф становить 520 грн, а перебування автомобіля на штраф-майданчику – від 144 грн на добу.

За словами Андрія Білого, у Львові щодня на штраф-майданчики забирають 9-12 автомобілів, але цю кількість планують збільшити.

Власникам припаркованих у неналежному місці машин залишають на склі повідомлення, а за місцем проживання протягом доби надсилають протокол про притягнення до адмінвідповідальності. У разі несплати штрафу, справи впродовж місяця передаються у виконавчу службу, автомобілі арештовують, тож власник не зможе застрахувати, перепродати машину або виїхати за кордон. Водієві, щоб дізнатись, що його машину евакуювали, потрібно зателефонувати за номером 102.

Читайте також: Я прийшов – авта нема. Як у Львові забрати машину зі штрафмайданчика

Андрій Білий каже, що на балансі ЛКП «Муніципальна варта» є чотири евакуатори, але працюють з них лише два. Тепер, окрім муніципалів, евакуйовувати машини може ЛКП «Львівелектротранс». Протоколи – у компетенції поліції.

Детальніше дивіться у відео Tvomisto.tv.

Фото Тарас Бабенчук/Твоє місто


Читайте також:
11 Березня, 2020 12:54
Остап "Власникам припаркованих у неналежному місці машин залишають на склі повідомлення"
А скло на якому залишили повідомлення з автомобілів теж залишають на місці правопорушення :)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!