Як працюють на Львівщині нові обмеження на приміські перевезення. Фото, відео

4878 0
Якщо не буде ні сертифікату, ані тесту, то людина повинна сплатити штраф 17 тис. грн.
Фото: Дарія Кучер

Фото: Дарія Кучер

Від учора, 22 листопада, на Львівщині почали діяти нові правила приміських перевезень. Зокрема, пасажири, які планують поїздку приміським транспортом, повинні мати підтверджуючий документ про вакцинацію від коронавірусу або негативний результат тесту. Якщо не буде ні сертифікату, ані тесту, то людина повинна сплатити штраф 17 тис. грн.

Читайте також: Невакциновані від сьогодні не зможуть їздити у приміському транспорті. Пояснення

На автостанції «Західна», що на вул. Городоцькій, сьогодні у першій половині дня пасажирів було небагато. Ті, з якими Тvoemisto.tv вдалося поспілкуватися, кажуть, що мають всі необхідні документи – або паспорт вакцинації, або експрес-тест, або довідку від лікаря про протипокази чи того, що недавно перехворіли.

Михайло, який їде у Добромиль, каже, що лиш недавно перехворів на коронавірус, тому має відповідну довідку від лікаря. Її й показує водієві.

В автобусі, який прямує зі Львова до Турки, є лише кілька пасажирів. Коментувати ситуацію водій відмовляється, каже, що на всі питання відповіді можуть дати на касі автостанції. Пасажири твердять, що при вході водій перевіряв у них документи, хоча не повинен цього робити.

«Як водій має все вчасно виконувати – і кермувати, і відповідати за безпеку людей на дорозі, і документи перевіряти? Це абсурд. Це, напевно, повинна робити якась окрема людина», – каже пасажирка Христина.

Інший пасажир зізнався, що зайшов у маршрутку, але жодних документів у нього водій не просив. Натомість в іншому автобусі, який їде до Шегинь, пасажирка Любов додає, що водій її питав про документи.

«Я не вакцинована, але маю експрес-тест. При тому, що робила його спеціально для того, щоб мати можливість проїзду. Заплатила 250 гривень. Цілком можливо, що згодом зроблю й вакцинацію», – каже вона.

Інша пасажирка цього ж автобуса провакцинована, тому при вході водієві документи показала у застосунку «Дія».

Пасажир Василь їздить приміською маршруткою часто – кожні два-три дні. Сьогодні прямує у село поблизу Старосамбірського району. Каже, що наразі у нього ніхто не запитував про документи, хоча він має два необхідних щеплення. До карантинних рішень чоловік ставиться позитивно. Переконаний, що люди повинні вакцинуватися, аби інші їздили безпечно.

На автовокзалі працюють й патрульні поліцейські, проте, чи перевіряють вони документи у пасажирів, побачити не вдалося. Від коментарів вони відмовились.

Читайте також: У Львові посилили карантинні вимоги у громадському транспорті

Водії кажуть, що через такі обмеження потік людей дуже скоротився.

«Карантинні нововведення порозганяли всіх людей. Ми їздимо напівпорожні. Їдемо за 100 кілометрів з чотирма людьми. Хіба це нормально?», – каже водій Володимир і наголошує, що натомість приватні маршрутки переповнені, бо там жодних документів не перевіряють.

Ні пункту вакцинації, ні пункту тестування на автостанції «Західна» немає. Найближчу вакцинацію можна пройти у ТЦ «Метро», що на вул. Городоцькій.

Нагадаємо, від 22 листопада, пасажири, які планують поїздку приміським транспортом, повинні мати підтверджуючий документ про вакцинацію від коронавірусу або негативний результат тесту. Якщо не буде ні сертифікату, ані тесту, то людина сплатить штраф 17 тис. грн. Пасажир може показати негативний ПЛР- або експрес-тест на антиген чи довідку встановленого взірця про одужання від хвороби. Водночас обмеження не стосуються пасажирів, які користуватимуться маршрутами, що курсують у межах Львівської ОТГ. Йдеться про автобуси №114, 138, 184а, 61 тощо.

З 21 жовтня діють обмеження для поїздок мідж регіонами потягами та літаками.

Фото та відео Дарії Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!