Як правильно користуватись сонцезахисним кремом. 5 порад

7010 0
Сьогодні сонцезахисний крем – це не данина розвитку косметичної індустрії – а повсякденна необхідність, особливо у сонячні дні. Навіть тим, хто залишається у місті, варто щодня використовувати сонцезахисні засоби. Пропонуємо вам кілька порад, які допоможуть правильно обрати захист від сонця.
фото: imgbuddy.com

фото: imgbuddy.com

1.      Всі сонцезахисні засоби розрізняються за ступенем захисту шкіри від ультрафіолетових променів спектра А (UVA) і В (UVB). Абревіатура SPF (Sun Protective Factor) позначає сонцезахисний фактор. Препарати вибирають в залежності від природної смуглявості шкіри:

засоби з SPF від 2 до 4 - для людей зі смаглявою від природи або вже засмаглою шкірою;

засоби з SPF від 5 до 10 - підійдуть тим, хто засмагає швидко і без опіків, а також тим, хто засмагає вже кілька днів;

засоби з SPF від 11 до 30 (висока ступінь захисту) - для людей з блідою або дуже чутливою шкірою, а також для дітей.

2.      Особливу увагу слід приділити зонам, які найшвидше обгорають. Це ніс, чоло, плечі, груди, коліна. На них треба нанести найсильніший захисний засіб, і по можливості тримати прикритими. Особливо, якщо відчуваєте свербіж, біль, чи почервоніння.

3.      Врахуйте, що захисний склад починає діяти не відразу. Щоб уникнути опіку, наносите крем на шкіру за 20-30 хвилин до виходу на пляж.

4.      Якщо в інструкції написано, що крем водостійкий, це ще не означає, що одного шару крему вистачає на цілий день. Оновлювати захист треба після кожних двох-трьох купань. Крім того, майте на увазі: шар крему стирається піском і рушником. Після засмагання слід неодмінно прийняти душ, щоби змити сонцезахисний засіб. Потім обов'язково нанести на шкіру м'яке живильне молочко або лосьйон.

5.      Опівдні сонце стає особливо небезпечним . У цей час жодні засоби не захищають вашу шкіру повністю, тому з 11:30 до 15:30 краще перебувати в тіні. Найбезпечніші години для засмаги: вранці з 8.00 до 10.30, в другій половині дня – після 16.00.

За інформацією: Мережа аптек DS і kayiles.

Підготувала Вікторія Петрик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!