Як правильно мотивувати працівників? Ключові поради експерта. Відео

6346 0
Чому сьогодні так важливо мотивувати персонал? Що означає вміти сформувати компенсаційний пакет для своїх працівників? Tvoemisto.tv пропонує цікаві поради від радника Адміністрації Президента України Анни Власової про те, як залучити та утримати найкращу команду.

За словами Анни Власової, успіх компанії залежить від злагодженої роботи всіх ланок, з яких основною та рушійною силою є працівники. Сьогодні у Львові кількість нових проектів та компаній щодня збільшується. Тому перед працедавцем стоїть питання, як залучити та утримати найкращу команду і, насамперед, тих працівників, які би відповідали вимогам компанії.

Тут важливо найперше правильно оформити компенсаційний пакет. Мова йде про сучасний мотиваційний інструмент, або винагороди, що отримують співробітники за факт роботи. І ці винагороди не пов’язані з кількістю та якістю праці. Саме завдяки такому правильно сформованому компенсаційному пакету можна бути впевненим у якості роботи працівників.

Анна Власова розповідає, що є дві найперші цілі компенсаційного пакету: залучити працівника та утримати його. На думку експерта, людина – це енергія. Тому для роботодавців та HR-ів важливо усвідомити: як ви поставитеся до працівників, таке ж відношення вони будуть мати і до вас. Синергія та комунікації є ключовими факторами  успіху компанії.

А перед тим, як подумати про компенсаційний пакет, – варто відповісти на запитання: кого ми хочемо привабити та залучити до своєї компанії? На думку Анни Власової, потрібно залучати працівників з певними цінностями, які ви теж генеруєте. Після цього потрібно стати на місце потенційного працівника і подивитися, що і які умови праці для нього є привабливими.

Цікавий факт від експерта. Нещодавно європейський суд визнав час, який людина витрачає на добирання до роботи, як робочий і він повинен бути компенсованим.

Потрібно розуміти, що мотиваційний клімат і корпоративну культуру у компанії формує, найперше, зарплата. Різні бонуси, надбавки, премії зможуть утримувати хороший градус вашої команди. Завдання роботодавця – створити найкращі умови для розвитку власного бізнесу.

 

 

Нагадаємо, про зміни, що відбуваються у сфері управління людськими ресурсами у посткризовий період обговорили 25 вересня у Львові під час семінару на тему «Управління персоналом у період турбулентності», організованому юридичною компанією «Ейч. Ді. Партнерз».

Довідка.  Анна Власова, засновник та директор Школи HRM, Радник Адміністрації Президента України. Кандидат економічних наук, доцент, магістр бізнес-освіти Університету економіки і права Екс-ан-Прованс (Марсель, Франція), має диплом Європейського Фонду Розвитку Менеджменту. Учасниця спільних досліджень з управління людськими ресурсами з Лондонською Бізнес-Школою та навчальних проектах під егідою Світового Банку і Фонду Держмайна України. А. Власова проходила стажування із питань менеджменту та управління людськими ресурсами у провідних компаніях Канади, Франції, Данії. Понад 15 років проводить програми професійного розвитку для менеджерів з управління людськими ресурсами і програми управлінського розвитку для власників та ТОП-менеджерів, консультує понад 60 компаній.

Підготувала Оксана Матійків


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!