Як правильно обирати навушники: 5 корисних порад

2918 0
Коли приходить момент обирати навушники, то ми зазвичай радимося з продавцями-консультантами. Пропонуємо вам кілька фактів, про які, можливо, вам не розкажуть у магазинах.
фото: www.ktc-ua.com, iphones.rv.ua, ilikenews.com, charivne.info, mypad.com.ua

фото: www.ktc-ua.com, iphones.rv.ua, ilikenews.com, charivne.info, mypad.com.ua

Щонайперше, варто визначити, для чого вам потрібні навушники. На біговій доріжці і заняттях у спортзалі діджейські навряд чи підійдуть. Вам необхідні або вкладиші, або бездротові з нормальними кріпленнями для активного відпочинку. Тільки визначившись з видом навушників, можна починати вивчати їх характеристики.

Внутрішньоканальні навушники (вони ж «вкладиші») краще вибирати серед виробників саме аудіоапаратури. Варто пам’ятати, що внутрішньоканальні навушники теж поділяються на кілька категорій: арматурні, гібридні, багатодрайверні і динамічні. Якщо є пара зайвих тисяч, то можна придбати багатодрайверні: чистота звучання вразить будь-якого естета, музиканта або простого любителя хорошої музики. Але для них потрібен і гарний плеєр, бажано з вбудованим підсилювачем.

Читайте також: Де слухати музику? ТОП-7 українських сайтів

Якщо ж вам необхідні навушники, аби просто насолоджуватися прослуховуванням музики під час поїздок чи прогулянок, радимо звертати увагу на опір (імпенданс) на коробці. Чим вище опір, тим довше тримає зарядку твій мобільник, а це бонус. Але сподіватися на надчисте звучання в даному випадку не доведеться, оскільки в більшості випадків високий опір смартфон просто не тягне. Через це звук при прослуховуванні може бути занадто тихим.

Другий критерій вибору навушників – діапазон звучання (діапазон відтворюваних частот). Чим більше розкид між крайніми значеннями герц, тим краще. Але останнім часом виробники навушників стали штучно завищувати значення, збільшувати розкид між екстремами. Тож варто бути уважними та прискіпливими.

Читайте також: Українці стали менше слухати шансон та полюбили рок

Отже, щоб не помилитися з вибором навушників:

1. Визначте, для чого вони вам потрібні, для якого виду відпочинку (роботи).
2. Пам’ятайте, що розрекламована марка – не завжди забезпечує якісне звучання.
3. Перевірте технічні характеристики на сайті виробника або в магазині, вибравши збалансоване поєднання опору, чутливості і діапазону звучання. Чим вище два останніх, тим кращий звук.
4. Перевірте в магазині звучання на плеєрі або смартфоні, на якому плануєте відтворювати свій плей-лист. Часом звук може бути нижче очікуваного, це залежить від технічних характеристик гаджета.
5. Порада для меломанів: до «вух» прикупіть ще й портативний підсилювач.

Джерело: ReWork

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!