Політична реклама

Як правильно розповідати дітям про революцію

1832 0
Батьки повинні давати дитині доступ до інформації щодо теперішніх подій в Україні, але, разом з тим, вони мають забезпечити їй захист та спокій.

Про це розповіла дитячий психотерапевт Надія Іванців, інформує Вголос.

«У нашій ситуації дуже складно якось уберегти дітей, повністю ізолювавши від подій. Це і неможливо, і неправильно. Дитині треба максимально пояснювати, що відбувається, відповідати на питання, які вона задає. Батьки, які переживають за дитину, знайдуть в собі ресурс, аби дати дитині спокій та безпеку», – повідомила Надія Іванців.

За її словами, відчуття безпеки дитині можна давати на тілесному рівні.

«Обіймати дитину, цілувати, заспокоювати. Тобто ми повинні поділитися з дитиною інформацією, але у відповідь їй дати захист та спокій», – порадила дитячий психотерапевт.

Разом з тим, вона висловила думку, що діти є важливим символом революції.

«Ми бачимо фотографії дітей на Майдані. Це вражає, з однієї сторони, своєю неспівставимістю, бо, задавалось би, діти не можуть боротися проти насильства з боку влади, з іншої сторони – це дає світло та надію, оскільки ця революція відбувається заради кращого майбутнього цих же дітей», – зазначила психотерапевт.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!