Як правильно вибрати сонцезахисні окуляри. Сім порад

8332 0
Тільки якісні окуляри можуть захистити від яскравого світла, згубного впливу ультрафіолетового й інфрачервоного випромінювань. Погані лінзи, навпаки, шкодять очам. Tvoemisto.tv підготувало 7 порад, які допоможуть вам знайти ідеальний захист від сонця.
фото: polaroid.lviv.ua, www.rionews.com.ua, vidido.ua, nter.net.ua.

фото: polaroid.lviv.ua, www.rionews.com.ua, vidido.ua, nter.net.ua.

Місце покупки. Сонцезахисні окуляри украй бажано купувати в спеціалізованих магазинах або салонах оптики. Якісний товар завжди має ярлик та спеціальне маркування. Не соромтеся цікавитися супровідними документами – паспортом та сертифікатом. Якщо приховувати нічого, магазин відразу надасть усю необхідну інформацію. Дані в паперах мають співпадати. У солідних салонах оптики є спеціальний спектрофотометр. За можливості протестуйте окуляри, які збираєтесь придбати, на цьому пристрої.

Рівень захисту. Бажано купувати окуляри із повним захистом. Вони блокують хвилі довжиною у 400 нм, складаються із фільтрів спектрів А, В, С.

Рівень затемнення. В сучасних окулярах виділяють три основних рівні затемнення – 25%, 50% і 75%. Для щоденного носіння українцю буде достатньо 50% затемнення.

Колір лінз. Украй бажано обирати сонцезахисні окуляри коричневого, сірого і зеленого відтінків. Ці кольори найбільш приємні для людського ока, не спотворюють картинку, достатньо захищають.

Оправа та дужки. Важливо, щоб окуляри не тиснули на перенісся, скроні, область за і над вухами. В іншому випадку ви відчуватимете дискомфорт, очний й головний болі. Також зверніть увагу, чи не зісковзують окуляри з перенісся, чи не залишають слідів. Віддавайте перевагу товару з силіконовими подушечками.    

Матеріал. Лінзи можуть бути виготовлені зі скла або пластику. Скляні лінзи гарно захищають, проте можуть легко розбитися й пошкодити очі. Тому за можливості вибирайте ударостійке скло. Пластикові лінзи безпечніші, однак ризик придбати підробку є вищим.

Акції. Не вірте надвеликим знижкам і особливим пропозиціям. Пам’ятайте, що дійсно якісний товар не може продаватися за копійки.

За матеріалами korusna.info, ogo.ua, uwm.com.ua.

Підготувала Ірина Савченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!