Політична реклама

Як правильно використати пільговий період кредитної картки?

1953 0
Всі знають, що у більшості кредитних карт є пільговий період, протягом якого можна повернути зняті гроші, нічого при цьому не переплачуючи. Але не все так просто, як здається на перший погляд.

Перше, про що багато хто зовсім забуває, це комісія за зняття грошей в банкоматі, тобто за переведення в готівку, - пише видання "Порадник". Такої плати немає на зарплатних картах, але на кредитках вона є, і становить 3-5% від суми зняття. Існує також мінімальна комісія.

Тобто навіть при зніманні 100 гривень ви заплатите не 3% (3 гривні), а мінімальну комісію 10 гривень. Таким чином виходить, що, знявши 100 гривень, ви миттєво стаєте винні банку ще 10, навіть якщо сьогодні ж збираєтеся повернути борг.

Друге, так це про те, що в пільговий період тільки річна ставка дорівнює 0%, а плата за обслуговування картки все одно стягується. Вона невелика, порядку 1-2 доларів, незалежно від кредитного ліміту і знятих коштів.

Третє. У деяких банках пільговий період діє тільки для тих операцій, розрахунок яких був проведений через термінал в магазині (або в Інтернеті), а якщо ви знімаєте гроші в банкоматі, то пільговий період для вас не діє.

І останній важливий нюанс - нарахування відсотків після пільгового періоду.  Ви розраховуєтесь карткою в супермаркеті, у вас є певний термін пільгового періоду, протягом якого ви не встигаєте покласти гроші назад або повертаєте не всі. У вас по карті 2,5% щомісячна комісія. Ви думаєте, що відсотки будуть нараховуватися тільки з наступного дня після завершення пільгового періоду, а ні, доведеться заплатити і за весь пільговий період по стандартному відсотку. Тобто, якщо ви не встигли покласти гроші до кінця пільгового періоду, то він як би випаровується і відсотки будуть нараховані вам з моменту зняття.

Так, описані нюанси з пільговим періодом є на картах не всіх банків, або є тільки деякі, але все ж перед оформленням карти варто поставити низку запитань банківському працівнику:

- Чи діє пільговий період при знятті готівки в банкоматі?
- Чи вираховується плата за обслуговування картки в пільговий період?
- Чи будуть нараховані відсотки за пільговий період, якщо я в нього не вкладусь?
- Пільговий період встановлений до 5, 15, 25 числа наступного місяця, або термін пільгового періоду відраховується від моменту зняття коштів?


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!