Політична реклама

Як правильно визначити чи не зіпсувалось м'ясо та риба

10402 0
Кілька порад, які допоможуть визначити - чи свіжі продукти і уникнути небажаного харчового отруєння.

Риба.Шукайте знебарвлення, зміну кольору або тьмяні кольори. Якщо риба здається коричневою, жовтою або сіруватою, - навіть якщо це виявляється тільки по краях, прийшла пора відправляти таку їжу у відро для сміття. Те ж саме стосується і більшості морепродуктів.

Яйця.Покладіть яйце без тріщин в шкаралупі в миску з водою і спостерігайте. Старі яйця дають повітрю просочуватися через їх пористу шкаралупу, і з цієї причини вони швидше попливуть або встануть сторчма на дні миски.

Стейк.Подивіться на колір. Сірий може бути одним з відтінків осені, але він безумовно не є здоровим кольором для стейка. Так само струсіть його, протухлий стейк виділяє такий  гнилий запах.

Свинина. Застосуйте той же тест, що і до звичайного м'яса (див. вище): запах, вигляд і дотик, - якщо свинина викликає у вас сумнів. Свинина повинна трохи пахнути кров'ю, не повинна бути кольору плісняви ​​(рожеве або темно-червоне - ось саме ці кольори підходять для даного м'яса), не повинна бути прозорою, і у неї не повинно бути в'язкої плівки на дотик.

Курка. Погана курка дає кислий запах та пахне аміаком. Зміна кольору або липка поверхня - так само хороші індикатори того, що курка викинути.

Картопля. Даний багатогранний овоч зберігається довше, якщо його тримати в прохолодному (але не на морозі!) І темному місці, але періодично його необхідно перевіряти. Коли псується одна картоплина, через неї починають гнити і інші. Стисніть картоплю, якщо вона міцна, її можна їсти, але якщо вон м'яка і кашоподібна, викидайте негайно. Пошукайте коріння, понюхайте їх, запах зіпсуваної картоплі - це чіткий запах цвілі.

Арахісова та інші олії. Арахісова паста містить багато жирів, які гарантують, що вона не запліснявіє, але, як і інші олії, вона з часом стане гіркою. Перевірте термін придатності і як слід понюхайте; якщо аромат видихався або віддає чимось дивним, викидайте продукт негайно.

Йогурт. Сигнальні ознаки псування - це дивний запах, точки цвілі або грудкувата текстура, яка не має нічого спільного з доданими шматочками фруктів. Йогурт може навіть здаватися придатним по запаху і мати лише невеликі відхилення за смаком, але отруєння однією ложкою такого продукту викликає як мінімум сильні болі в шлунку і кишечнику.

Сир з кремовою текстурою. На відміну від навмисно старих сирів, виготовлених з використанням плісняви, - начебто горгонзоли або рокфору, - кремові сири найкраще споживати свіжими. Викиньте, якщо він став зеленуватим або обріс цвіллю, і перевірте термін придатності; після того, як ви відкрили такий сир, його необхідно з'їсти протягом 10 днів.

Джерело: Poradnyk.com

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!