Як правильно заохотити дитину до навчання. Поради

4866 0
Батьки часто стикаються з тим, що їх чадо не бажає вчитись. Аргументує він свою відмову, як правило, тим, що предмет нецікавий або викладач суворий. Понижує ефективність навчання також той факт, що дитина приходить змучена зі школи й замість того щоб відпочивати змушена виконувати домашнє завдання. Як результат, відсутність зацікавлення у дитини до освіти.
фото: 032,uamodna,pedpressa

фото: 032,uamodna,pedpressa

Як же допомогти дитині подолати небажання вчитися? Ось кілька порад, слідуючи яким ви зможете викликати у нього інтерес до навчання:

  1. Діти внутрішньо, як і будь-яка людина, прагнуть бути лідерами в групі. Тому важливо пояснювати їм цінність отримання високих оцінок за свої знання. Адже в цьому випадку дитина буде гідна похвали з боку дорослих людей, а це, в свою чергу, буде виділяти його на фоні інших учнів. Крім того, необхідно постійно говорити дитині, що ви пишаєтеся його успіхами. Однак не слід пов’язувати між собою батьківську любов і успіхи в школі.
  2. Допоможіть дитині виявити власний талант, який дасть йому змогу реалізувати свої здібності і творчий потенціал. Тоді чаду буде простіше займатися нелюбимими точними науками, адже він буде черпати сили у творчості.
  3. Доступно поясніть дитині, для чого йому необхідно добре вчитися. Наведіть йому життєві приклади, чого змогли домогтися або ви самі, або знайомі дитині люди, завдяки навчанню. Змалюйте дитині його майбутні перспективи досягнення успіху в житті, якщо він буде добре вчитися. Тільки не варто наводити у приклад різних супергероїв з нереальною життя. Адже багато з них досягли успіху завдяки своїм унікальним здібностям, а не знанням.
  4. Викладайте знання дитині в ігровій формі. Наприклад, буквам і цифрам можна додати риси казкових персонажів. Нехай дитина допоможе їм налагодити життя в казковому королівстві. Природничі науки будуть легше сприйматися під час відвідування парку або на лоні сільської природи.
  5. Навчіть дитину нормально сприймати невдачі у вигляді поганої оцінки. Не сваріть його, а скажіть, що це сталося випадково, і наступного разу у нього все обов’язково вийде.

Джерело: Відповіді на запитання

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!