Як проголосувати на місцевих виборах тим, хто захворів або має підозру на Covid-19. Роз’яснення

1714 0
Для того, аби проголосувати вдома, необхідно подати заявку до 23 жовтня включно.
Фото: ZIK

Фото: ZIK

Українці, що хворіють на коронавірус або ж мають підозру на це захворювання, зможуть проголосувати на місцевих виборах, будучи вдома. Про це під час брифінгу сьогодні, 17 вересня, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Для того, аби проголосувати вдома, необхідно подати заявку до останньої п’ятниці перед днем голосування, тобто 23 жовтня, включно.

Читайте також:  Хто на мера Львова. Перший розклад на міського голову

«Звичайно, що люди зможуть проголосувати: це – конституційне право будь-якої людини — голосувати, брати участь у виборах», – каже він.

За словами міністра, охочим потрібно звернутися до територіальної виборчої комісії до 20:00 останньої п’ятниці перед днем голосування і залишити заяву, що він (вона) повинен проголосувати вдома через коронавірусну хворобу.

У день голосування додому приїде комісія у засобах захисту і надасть можливість людині проголосувати.

Нагадаємо, що місцеві вибори пройдуть в Україні 25 жовтня 2020 року. Тоді обиратимуть депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів. Вибори відбудуться за новим адміністративно-територіальним устроєм.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!