Як проголосувати на виборах мешканцям Львівщини, які перебувають на самоізоляції

1224 0
Виборці мають подати заяву із медичною довідкою не пізніше 20 години п’ятниці, 23 жовтня.

Виборцям, які перебувають на самоізоляції, рекомендують здійснювати голосування за місцем перебування. Для цього вони повинні не пізніше 20 години п’ятниці, 23 жовтня, подати заяву з доданою довідкою медичної установи про стан їх здоров'я. Про це повідомила начальниця відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Зоряна Павлів.

Відповідна дільнична виборча комісія має ухвалити рішення стосовно їх включення до витягу із списків виборців для голосування за місцем їх перебування.

Виборцям, які перебувають на самоізоляції та виявили бажання проголосувати за місцем перебування лікарем або закладом охорони здоров'я, можуть видати виписку із медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма первинної облікової документації №027/о) або витяг з Реєстру медичних записів, записів про направлення та рецептів в електронній системі охорони здоров'я.

При цьому, зазначені документи не повинні містити даних, які становлять медичну таємницю.

Читайте також: Місцеві вибори пройдуть за новими правилами. Що змінилось

Нагадаємо, 25 жовтня 2020 р. в Україні відбудуться місцеві вибори за новим адміністративно-територіальним устроєм. Обиратимуть депутатів місцевих рад та голів об’єднаних територіальних громад – ОТГ. Ці вибори відбудуться у час карантину та пандемії Covid-19, тому для всіх учасників процесу підготували низку нововведень. Детальну інструкцію для виборця та про всі зміни, до яких треба бути готовими, можна прочитати за посиланням58% українців знають, за кого голосувати на виборах, а кожен третій очікує фальсифікації.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!