Як проходить експрес-тестування на коронавірус мешканців Львівщини. Відео

3126 0
До мобільної групи, яка приїжджає робити тест, входить водій, медичний працівник-лаборант та сімейний лікар.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

У селі Великосілки Камянка-Бузького району сьогодні, 2 квітня, провели експрес-тестування мешканців на коронавірус, які повернулися з-за кордону. Тут до помешкання приїхала група місцевих медиків, які проводять ПЛР-тести.

Як повідомила під час стріму Tvoemisto.tv директорка Новояричівської районної лікарні Олеся Бурлаків, експрес-тести у районі розпочали робити вчора, 1 квітня, як тільки отримали. А для того, аби дізнатися результат тесту, потрібно чекати 10-15 хвилин.

Читайте також: «Маска на мільйон». Що не так на ринку найпершого засобу захисту

На території, яку обслуговує районна лікарня, 45 людей, що повернулися з-за кордону. Їх, за словами Олесі Бурлаків, взяли на особливий контроль. До мобільної групи, яка приїжджає робити тести, входить водій, медичний працівник-лаборант та сімейний лікар.

Нагадаємо, що всім обласним штабам з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації в Україні доручили створити при центральних районних лікарнях мобільні бригади. Як повідомляв раніше т.в.о директора департаменту охорони здоровя ЛОДА Андрій Васько, швидкі тести проводитимуть для мешканців Львівщини, які повернулись в Україну впродовж двох останніх тижнів. Також тестування проводитимуть тим, хто контактував із хворими на коронавірус. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!