Як проходить голосування у львівських лікарнях, де перебувають хворі на Covid-19

1490 0
До тих, хто не здатний сам пересуватися чи підключений до медапаратів, члени комісії приходять в палати.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

У Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих ім. Юрія Липи, що у Винниках, відкрита одна спецдільниця для голосування. Як розповів Тvoemisto.tv заступник генерального директора з медичної частини лікарні Роман Середич, зі 180 хворих, які госпіталізовані у їхньому госпіталі, право голосу мають 50 осіб.

Читайте також: Як проходить другий тур виборів голови львівської ОТГ. Фото, відео

«До нашого медзакладу госпіталізовують як львів’ян, так і мешканців області. Тому право голосу мають не всі. Зараз у нас 180 хворих, третина яких мають підтверджеий коронавірус. Голосувати за голову Львівської ОТГ можуть лише 50 осіб, які мають львівську прописку», – каже Роман Середич.

За його словами, до 13.00 години на їхній спецдільниці голосували ті, хто в стані самостійно пересуватися, а опісля – лежачі. Голосування триває досі, дільниця закриється о 20.00.

Одна виборча дільниця працює і в Центрі легеневого здоров’я, що на вул. Зеленій. За словами голови виборчої дільниці Любові Іванишиної, троє представників виборчої дільниці ходили по палатах з урнами, аби пацієнти мали змогу віддати свої голоси.

Загалом у списку було 50 пацієнтів-виборців та 7 членів комісії. У список не потрапили ті, які в лікарню поступили вчора ввечері, пізно вночі чи зранку.

За словами Любові Іванишиної, правом голосу вже скористалося більшість виборців у лікарні. Незначна частина людей зі списку не проголосували, бо відмовилися. Не мали змоги свій голос віддати і ті, хто у важкому стані – у реанімації.

Читайте також: Коли у Львові оголосять попередні результати виборів міського голови

У лікарні швидкої допомоги, що на вул. Миколайчука, Тvoemisto.tv повідомили, що також працює одна спецдільниця. Голосування триватиме до 20.00, точної цифри, скільки хворих було у виборчому списку і скільки проголосували немає.

За словами заступника генерального директора лікарні Гната Герича, загалом у їхньому медзакладі зараз лікується приблизно 800 осіб, майже 60 з них у реанімації.

«Ті пацієнти, які при свідомості і мають при собі паспорти, проголосували. Скільки саме, сказати не можемо. Голосування триває», – каже Гнат Герич.

Нагадаємо, сьогодні проходить другий тур виборів голови Львівської ОТГ. У ньому зійшлися чинний міський голова Львова Андрій Садовий та представник «Європейської солідарності» Олег Синютка. Детальніше про те, що потрібно знати про місцеві вибори 2020, читайте за посиланням.

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!