Як проходить п’ята хвиля мобілізації на Львівщині. 5 фактів

3407 0
Як відомо п’ята хвиля мобілізації триватиме до 8 червня. Військовий комісар області Микола Садовський на прес-конференції вже підсумував деякі її результати на Львівщині.

1.      На Львівщині ухиляються від призову близько 4 тисяч людей. «Від військової служби ухиляються майже 4 тисячі жителів області - це ті, кому не вдається вручити повістки», - розповів Микола Садовський.

2.      Комісар також повідомив, що вже вдалося розшукати більше 100 тих, хто ухиляється від мобілізацій та відкрити 86 справ.

3.      Садовський наголосив, що під час останньої хвилі мобілізації, яка розпочалась у квітні, прийшли у військомати лише третина призовників. «Із усіх виписаних повісток на Львівщині до військових комісаріатів з’явилась лише третина громадян. За станом здоров’я з тих, хто пройшли військову медичну комісію лише 32% осіб придатні до служби», – повідомив Микола Садовський.

4.      Результати військово-медичної комісії на Львівщині не втішні, адже 68% потенційних призовників не придатні до військової служби. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції розповів військовий комісар Львівського обласного військового комісаріату полковник Микола Садовський.

5.      П’ята хвиля мобілізації на Львівщині також характеризується різким зменшенням добровольців. Власне бажання служити у війську виявило менше половини чоловіків у порівнянні із попередньою хвилею.

 

За інформацією: gazeta.ua, galinfo.com.ua.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!