Як прокладають дорогу до Голосківського кладовища у Львові. Відео

4086 0
Велосипедисти чи водії авто зможуть ближчим часом їхати у ліс, оскільки зараз проклали дорогу майже до Брюховицького лісу.

У 2018 році на Громадський бюджет Львова подали проект під назвою «І мертвим, і живим, і ненародженим», у якому автори просили виділити кошти на ремонт дороги до Голосківського кладовища. Одна з причин, чому треба було прокладати там дорогу, – вона перетворювалася у стихійне сміттєзвалище. Проєкт мав бути стартом для того, аби зробити дорогу від вул. Миколайчука, де кінцеву зупинку має автобус №46, до в’їзду на цвинтар. Про це під час стріму Tvoemisto.tv повідомив автор проєкту Олег Пижів.

«Проєкт передбачав лише ремонт 200 метрів, бо бюджет був три мільйони. Далі ми сподівалися на те, що місто піде нам назустріч. Так і сталося. Місто його дофінансувало. Це єдина дорога, по якій люди, які не маю транспорту, добираються до кладовища від зупинки громадського транспорту. Окрім цього, ми облагороджуємо ту частину, де були хащі. Вже нема сміття чи чагарників», – каже він.

Також цією дорогою можна бути виїжджати до Брюховичів з мікрорайону. А велосипедисти чи водії авто зможуть ближчим часом їхати у ліс, оскільки зараз проклали дорогу майже до брюховицького лісу.

За словами керівника відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Ореста Файфурки, станом на зараз міська рада Львова вже виділила 14 млн. грн на цей проєкт. Завершити ремонт вулиці до кладовища планують до кінця 2020 року.

Нагадаємо, вулицю Миколайчука закрили на ремонт 29 липня минулого року. Окрім цього, у межах капітального ремонту частини вулиці Миколайчука до Голосківського кладовища прокладуть тролейбусну лінію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!