Як проводитимуть місцеві вибори під час карантину, щоб усе було безпечно. Пояснення МОЗ

2088 0
Важливо, щоб усі місця в приміщенні, усі поверхні, столи та стільці не були вкриті тканиною та могли бути продезінфіковані.
Фото: 24 канал

Фото: 24 канал

Міністерство охорони здоров’я розробило рекомендації протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів. Про це сьогодні на брифінгу зазначив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте також: Що робити, якщо вам не прийшло запрошення на вибори, та як знайти себе в Держреєстрі виборців

Перед початком роботи голова виборчої комісії повинен визначити відповідальну особу, яка проводитиме опитування виборців стосовно наявності симптомів респіраторних захворювань. Це стосується всіх осіб, які приходять на голосування. Крім цього, таке опитування мають пройти всі члени виборчих дільниць.

Людині, у якої є ознаки респіраторної хвороби або підвищена температура, рекомендується звернутися до лікаря.

Під час проведення підготовки до виборів також обмежать масові заходи в закритих приміщеннях. Йдеться про відвідування закладів освіти, на території яких розташовані виборчі комісії.

На вході до виборчої комісії обов'язково мають бути обладнані місця із спиртовмісними дезінфікуючими засобами для рук та інформаційні матеріали щодо протиепідемічних заходів. Біля входу та у приміщеннях для голосування необхідно нанести розмітку, що вказує на необхідність дотримання фізичної дистанції у 1-1,5 метра.

Крім того, за можливості, потрібно забезпечити окремий вхід та вихід до приміщення для голосування.

Кількість людей, які перебувають на дільниці, має бути обмежена – не більше 3 людей, де видаватимуть виборчі бюлетені.

Важливо, щоб усі місця в приміщенні, усі поверхні, столи та стільці не були вкриті тканиною та могли бути продезінфіковані.

Читайте також: Місцеві вибори пройдуть за новими правилами. Що змінилось

Нагадаємо, 25 жовтня 2020 р. в Україні відбудуться місцеві вибори за новим адміністративно-територіальним устроєм. Обиратимуть депутатів місцевих рад та голів об’єднаних територіальних громад – ОТГ. Ці вибори відбудуться у час карантину та пандемії Covid-19, тому для всіх учасників процесу підготували низку нововведень. Детальну інструкцію для виборця та про всі зміни, до яких треба бути готовими, можна прочитати за посиланням58% українців знають, за кого голосувати на виборах, а кожен третій очікує фальсифікації.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!